Дани малине у Пилици: НЕНАД ПЕТРОВИЋ НАЈБОЉИ ПРОИЗВОЂАЧ

0 649

По одлуци жирија за најбољег произвођача малине у 2018. години у пиличком крају изабран је Ненад Петровић из Пилице. Његов сваки струк малине дао је принос од 1,05 килограма. Иначе, други произвођачи су истицали да им је принос због преобилне кише умањен за 30 посто у односу на онај из 2017. године.

Најбоља берачица малине Јелена Маџаревић Фото: Дрина Инфо
Најбоља берачица малине Јелена Маџаревић Фото: Дрина Инфо

– Применио сам све агротехничке мере и то се исплатило. Принос ми је био као у најбољим годинама – каже Ненад Петровић. Јелена Маџаревић понела је епитет најбрже берачице. Признање за најбољи малињак добио је Жељко Јанковић док је најквалитетнију малину имао Новица Маџаревић.

– По први пут нисмо успели да одржимо такмичење за избор Мис малине. Нисмо имали довољан број пријављених. Иначе, било је много проблема да наставимо а одржавањем ове традиционалне манифестације – рекао је у име организатора Удружења „Малина“ из Бајине Баште и Месне заједнице Пилица Радомир Гавриловић. Део програма чинило је такмичење у певању изворних певачких група у мушкој и женској конкуренцији. Победиле су групе „Српски божур“ из Рибашевине и „Славуј“ из Ужица. На фудбалском турниру победник је екипа „Ауто школа Рогић“.

Дрина инфо

Оставите одговор

Ваша адреса Е-поште неће бити објављена