ЦДЛ МИТРОВАЦ: Све пуно до 1. септембра!

0 714

ЗА ЦЕНТАР дечјих летовалишта и опоравилишта Београд, по свему судећи, долазе бољи дани. После привременог затварања објеката прошле јесени због малог интересовања, дечја граја и смех поново су испунила одмарилшта на Тари, Букуљи, Руднику и Гочу, а тако ће бити до јесени. Помоћи ће и Скупштина града као оснивач, па се очекује да ће ова установа изаћи из финансијске кризе.

 Гости испред "Митровца" на Тари
Деца на Митровцу

Према речима Милана Рогановића, директора Центра дечјих летовалишта и опоравилишта Београда, до 1. септембра су попуњени сви капацитети. Иако се ради о градској установи, на планинама ће током пролећа и лета уживати малишани и спортисти из свих крајева Србије.

– Очекујемо да ће од 1. маја до 1. септембра у нашим одмаралиштима боравити између 13.000 и 14.000 малишана из предшколских установа, основаца, али и спортиста на припремама – истиче Рогановић. – Надлежни у градској управи ће помоћи да изађемо из финансијских тешкоћа које су настале, пре свега, због дугова према добављачима. Када то буде решено очекујемо да ћемо следеће године моћи да уложимо средства у реконструкцију неких објеката.

Наш саговорник истиче да су одмаралишта Центра наменски грађена за боравак деце, што их и издваја од осталих објеката где деца иду на рекреативну наставу. У хотелима постоје тематски опремљене учионице, аниматори, 24-часовно дежурство лекара, сале за забаву, спортски терени, организују се образовни излети, шетње, вечерњи програми…

– Пансионска цена смештаја зависи од објекта и његове опремљеност – објашњава Рогановић. – Најскупље је у „Митровцу“ на Тари где пун пансион за предшколце са две ужине износи 1.450 динара, док је ученике основних школа 1.550 динара. На Гочу је панисон за основце 1.350, а на Букуљи и Руднику 1.500 динара дневно. Укупни капацитет наша четири одмаралишта је 1005 места.

Од оснивања 1956. године, кроз центар је прошло милион и по малишана, а некада су групе боравиле по 21 дана, док је данас то смањено на недељу дана.

ОБЈЕКТИ ОД ХВАРА ДО ДУБРОВНИКА

Центар је у бившој Југославији имао објекте и на хрвастком приморју – „Јелса“ и „Хвар“ на Хвару, „Милна“ на Брачу, „Промајна“ код Макарске, „Јакљан“ код Дубровника и „Грљевац“ код Сплита. Какав ће бити статус ових обејеката још је неизвесно.

 

Извор: novosti.rs

 

Оставите одговор

Ваша адреса Е-поште неће бити објављена