’’Бубе’’ из осам држава стигле у златиборски ауто-камп

0 222

У организацији ‘’Буба клуба Србије’’ на Златибору се одржава пета „Бубијада“, која траје до недеље 22. јула, с тим што је данас у ауто-кампу био највећи број власника Фолксвагенових „буба“ и посетилаца, саопштено је из ТО Златибор.

Фото: ТО Златибор
Фото: ТО Златибор

Љубитељи ових олдтајмера дошли су из Србије, Македоније, Босне и Херцеговине, Словеније, Црне Горе, Аустрије, Бугарске,Пољска, Хрватска. Са својим љубимцима који су, сваки за себе, посебна прича. ’’Бубе’’ старе и по неколико деценија, уређене на посебан начин много говоре о својим власницима.

Учесници су се синоћ надметали у спремању роштиља, лесковачки против сарајевског. Данас су дефилеом прошли кроз центар ’’златне планине’’ све до купалишта Трчинога, где су одмарали уз ручак. У вечерњим часовима одржан је један занимљив турнир, три на три, али није у питању кошарка већ три прасета на ражњу против три јагњета на ражњу. Затим су уживање наставили уз концерт пинкове звезде Николе Николића Џонија.

На претходним ’’Бубијадама’’ кроз златиборски камп је пролазило више од сто аутомобила, док је структура учесника ове манифестације разнолика: од мале деце која воле да их виде до старијих особа. Ни овог пута таква масовност није изостала.

Bubijada_2018._

Овај Фолксвагенов модел конструисан је тридесетих година 20. века, док је светску славу стекао крстарећи друмовима педесетих година. Ове године ’’буба’’ пуни 80 година постојања, а и даље вози путевима широм света. Она је у историји аутоиндустрије једини модел који током своје дугогодишње производње није претрпео готово никакву битнију дизајнерску промену.

Извор: Глас Западне Србије

Оставите одговор

Ваша адреса Е-поште неће бити објављена