Брдска трка Тара 2023

0 4.394

Предстојећег викенда, 12. и 13. августа у Бајиној Башти се одржава брдска трка „Тара 2023“ чији је организатор Спортски ауто и картинг савез Србије, а покровитељ Општина Бајина Башта.

Водећи у генералном пласману Фото: АСК „РИД Спорт“

Стаза дужине 3.310 метара налази се на делу пута Бајина Башта – Калуђерске Баре од Приседли до тзв. Капије. Тај део пута биће затворен за саобраћај у периоду од 8 до 19 сати оба дана.

Трка се бодује за Централно Европску зону, Национални шампионат Србије, Отворено првенство Србије и Првенство старовременских возила. Програм такмичења је такав да се у суботу, 12. августа возе тренинзи, да у 11 сати стартује необавезни плаћени тренинг, затим у 13 часова први званични тренинг, а пола сата по завршетку и друга тренинг вожња. У недељу у 10 сати је свечано отварање трке код Спортске хале у Бајиној Башти, а затим ће се возити три вожње од којих прва стартује у 11 часова.

Основне информације о овој брдској трци добили смо од АСК „Шампион“ из Бајине Баште.

– Позивамо све љубитеље ауто спорта који су се, вероватно, ужелели трка на Тари да са собом поведу по некога ко ће тек заволети овај спорт, да својим примером покажу како се на прави начин бодре такмичари, да прате упутства организатора о безбедности и да заједно допринесемо да најлепша могућа слика оде са Таре. Организаторима и свим такмичарима желимо пуно среће и да вожње буду брзе и атрактивне. Спортски поздрав – додали су овом приликом из АСК „Шампион“.

Оставите одговор

Ваша адреса Е-поште неће бити објављена