Бајинобаштани за пример: Марко Маринковић и Владимир Филиповић

0 208

Ученици трећег разреда Војне гимназије Марко Маринковић и Владимир Филиповић из Бајине Баште нашли су пре неколико дана новчаник са већом сумом новца, динара и девиза, и вратили га власнику, странцу који је, како ће се касније показати, први пут био у Београду.

Marko i Vladimir Min odbrane 2Марко и Владимир пронашли су новчаник током суботњег поподнева, на тротоару у близини стадиона Црвене звезде. Одмах су пришли најближем полицајцу и пријавили случај.

У кратком временском периоду, новчаник са 30.000 динара и девизама враћен је власнику – Словаку, који се налазио у посети Београду. У новчанику ништа није недостајало, па се гост наше престонице захвалио ученицима Војне гимназије и рекао да га је гест одушевио, те да ће сигурно опет доћи у Београд.

„Веома нам је драго што смо сасвим случајно били у прилици да помогнемо некоме. Знамо да смо урадили праву ствар и никада нам не би пало на памет да узмемо туђи новац, новчаник нисмо ни отворили. Није то ништа посебно, сваки гимназијалац би исто учинио“, објашњавају скромно Марко и Владимир.

Оставите одговор

Ваша адреса Е-поште неће бити објављена