БАЈИНА БАШТА: Весна Ђурић поново председник СО Бајина Башта

0 445

Данас је одржана Конститутивна седница Скупштине општине Бајина Башта. На њој је за председника Скупштине општине Бајина Башта изабрана председница из претходног сазива, Весна Ђурић, са листе Александар Вучић – ЗА НАШУ ДЕЦУ. За секретара Скупштине изабрана је Радина Рајаковић, дипломирани правник, којој ће ово бити шести мандат на овом месту. Иако је била предвиђена као тачка дневног реда ипак се на овој седници није гласало за избор заменика  председника СО Бајина Башта.

Весна Ђурић и Радина Рајаковић на данашњој седници Фото: Дрина Инфо
Весна Ђурић и Радина Рајаковић на данашњој седници Фото: Дрина Инфо

На овој седници је извршена верификација мандата 44 одборника, док је за једног верификација одложена. Наиме Верификациони одбор је утврдио да лице које је дошло на седницу Скуштине у својству кандидата за одборника са листе Александар Вучић – ЗА НАШУ ДЕЦУ није лице које се по подацима налазило на изборној листи и за које је уверење издала Општинска изборна комисија. Имајући у виду да је подносилац листе, Радомир Филиповић, потврдио да је присутно лице требало да буде на листи, Општинска изборна комисија ће морати да утврдио где је дошло до пропуста и коме тај мандат припада.

Пројекат се суфинансира средствима из буџета Општине, а на основу Решења о расподели средстава за суфинансирање пројеката производње медијских садржаја за остваривање јавног интереса у области јавног информисања за територију општине Бајина Башта у 2020. години. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

Дрина инфо портал

Оставите одговор

Ваша адреса Е-поште неће бити објављена