БАЈИНА БАШТА: Напредују радови на изградњи цркве Светог Саве

0 779

Већ дужи низ година у Бајиној Башти постоји потреба за изградњом нове цркве која би задовољила духовне потребе свих становника овог живописног места на Дрини. У граду је постојала само једна црква која је изграђена давне 1893. године када је град имао много мање становника и која је премала да прими све вернике недељом, а празницима је и порта испуњена верницима.  Благословом Епископа Шумадијског  и уз велику подршку локалне заједнице и Канцеларије за сарадњу с црквама и верским заједницама Владе Републике Србије 2014. године обезбеђено је земљиште, сва потребна документација и започета је изградња цркве. У јануару исте године урађени су темељи које је 01. фебруара 2014. освештао Епископ Јован уз присуство представника Владе Републике Србије, локалне самоуправе, грађевинског одбора и великог броја верника.

Црква Светог Саве
Будући изглед цркве Светог Саве у Бајиној Башти

У протекле мање  од две године уз помоћ верног народа у новчаним прилозима, грађевинском материјалу и раду почео је да „израста“ нови Саборни храм на платоу код спортске хале у Бајиној Башти. Како наглашавају из Грађевинског одбора за изградњу цркве Светог Саве жеља је да се што више суграђана укључи у изградњу ове богомоље у складу са својим могућностима. Зидови од цигле се у догледно време завршавају и затим већ почиње градња купола и лукова

Тренутни радови на цркви
Тренутни радови на цркви

Грађевински одбор за изградњу Цркве Светог Саве се захваљује свим добротворима и суграђанима који подржавају градњу новог – Саборног храма. Црква у Бајиној Башти уједно захваљује онима који су помагали и позива оне који су у могућности да помогну наставак изградње како у неопходном грађевинском материјалу и новчаним прилозима, тако и прилагањем свог личног труда и зноја, јер се радови изводе мобом. Уз молитве Господу за све оне који су до сада дали свој допринос на изградњи цркве Светог Саве , из Црквене општине Бајина Башта позивају да сви заједно наставимо ово богоугодно дело.

Прилог у новцу можете уплатити на жиро рачун Црквене општине Бајина Башта број: 180-5061210008187-06 код Алфа банке са назнаком да је сврха уплате прилог за изградњу цркве Светог Саве у Бајиној Башти. Средства и материјал можете приложити и лично на темељима цркве Светог Саве у Светосавској улици и у канцеларији Црквене Општине Бајина Башта у улици Хаџи Мелентија број 18.

Градилиште цркве тренутно
Градилиште цркве тренутно

Помажући изградњу цркве изграђујемо себе, призивамо Божији благослов на наше породице и остављамо траг у вечности по коме ћe нас памтити поколења.

Дрина Инфо портал

Оставите одговор

Ваша адреса Е-поште неће бити објављена