Апел МУП-а да власници држе своје оружје закључано

0 145

Министарство унутрашњих послова Владе Републике Србије упутило је апел свим власницима оружја да своје оружје држе савесно, закључано у сефовима, касама или ормарима, тако да буде недоступно неовлашћеним лицима, а посебно деци.

Министарство такође апелује на власнике оружја да провере да ли оружје држе ненапуњено, односно одвојено од муниције, као и да кључеве или шифре од каса, сефова и ормара у којима држе оружје учине недоступним другим лицима, посебно деци.

У наредном периоду припадници МУП-а предузеће све мере како би се непосредном контролом на адреси пријављеног пребивалишта власника оружја утврдило да ли држи оружје у складу са важећим прописима о оружју – раздвојено од муниције и закључано у адекватним ормарима, касама и сефовима.

Власницима оружја за које се контролом утврди да га чувају несавесно, тако да може доћи у посед неовлашћених лица и угрози безбедност људи, оружје ће се одузети и поднеће се захтев за покретање прекршајног поступка у складу са Законом о оружју и муницији, наводи се у саопштењу.

Извор: Влада Републике Србије

Оставите одговор

Ваша адреса Е-поште неће бити објављена