АНДРИЋГРАД: Одржан фестивал „Лицидерско срце“

0 355

На Тргу Николе Тесле у Андрићграду у уторак је одржан Међународни дечији фестивал фолклора „Лицидерско срце“ који је угостио младе фолклораше из више европских земаља. Учесници фестивала су од ћуприје на Дрини продефиловали главном вишеградском улицом до Андрићграда, након чега је одржана ревија народних ношњи и фестивалски концерт.

IMG_7799-750x500

Члан Организационог одбора Властимир Вељовић рекао је да „Лицидерско срце“ са великим задовољством већ трећу годину заредом долази у Андрићград да на најбољи начин пренесе културу и разноврсност ношњи свих крајева света. „Идеја фестивала је да деца покажу све што знају, али и да уживају на оваквом месту, уз лепо дружење и топло гостопримство“, каже Вељовић. Он је додао да се фестивал „Лицидерско срце“ истовремено одржава у Бајиној Башти и у Ужицу, а да је за среду најављен фестивалски концерт у Ужицу.

Менаџер Андрићграда Ђорђије Шипчић рекао је да је циљ овог фестивала очување културног наслеђа уз учешће младих људи и разноликост народних ношњи и игара. „Ово је прилика да се на оваквом месту види култура других држава, али и да уживамо у дивној вечери са учесницима, гледајући их како на најбољи начин осликавају своје обичаје и порекло одакле долазе“, навео је Шипчић.

На фестивалу „Лицидерско срце“, који се завршава 21. августа у Ужицу, учествује 300 фолклораша из Италије, Словачке, Македоније, Бугарске, Србије и Републике Српске.

Извор: СРНА

Оставите одговор

Ваша адреса Е-поште неће бити објављена