10. ПРЕОБРАЖЕЊСКИ КОТЛИЋ: Прво место „Рибњаку Перућац“

0 907

У организацији цркве Христовог Вазнесења из Рогачице одржан је десети Пребражењски котлић, традиционално такмичење у припремању рибље чорбе. Жири, кога је предводио Бориша Јелисавчић из Београда, за најбољу чорбу прогласио је ону коју је скувала екипа „Рибњак Перућац“ предвођена капитеном Јеленом Максимовић. Друго место заузела је екипа из Ужица под именом „Кафана код Томе“. Њен капитен био је Зоран Митрашиновић „Пистаћ“. Треће место припало је екипи „Дупли пас“ из Бајине Баште са капитеном Милојем Миливојевићем. Специјална награда отишла је екипи „Пријевор“ из Чачка.

Представници најбољих екипа након уручења награда Фото: Дрина Инфо
Представници најбољих екипа након уручења награда Фото: Дрина Инфо

– Хвала свима који су помогли и дошли на Преображењски котлић. Имали смо 33 екипе са подручја Чачка, Ужица, Пожеге, Љубовије и Бајине Баште. Такмичење је пратило око три хиљаде грађана. Мислим да је ово до сада најуспешнији Преображењски котлић – рекао је старешина цркве из Рогачице Владимир Кораћ.

Жири 10. Преображењског котлића
Жири 10. Преображењског котлића

У културно забавном делу програма наступио је КУД „Миленко Топаловић“ из Бајине Баште. Народно весеље трајало је до иза поноћи.

Дрина Инфо

Оставите одговор

Ваша адреса Е-поште неће бити објављена