Низ успеха бајинобаштанских гимназијалаца

0 1.028

Гимназија „Јосиф Панчић“ из Бајине Баште годинама важи за престижну средњошколску установу чији ученици постижу запажене резултате на бројним такмичењима од математике и српског језика па до спортских дисциплина на Школским олимпијадама. Установа која носи име славног српског ботаничара и првог председника Српске краљевске академије важи за једну од најуспешнијих школа у Србији по успесима ученика на математичким такмичењима као и по проходности из ове школе на факултете у Србији.

gimnazija

Ни ова школска година није другачија па је њен крај прилика за сумирање резултата и похвле најбољим ђацима и професорима што је и учињено у Гимназији „Јосиф Панчић“. Из великог броја такмичења и постигнутих успеха издвојићемо само најважније.

На републичком такмичењу из српског језика и језичке културе које је држано у Тршићу прво место освојили су Јелена Тенић (IIв) и Стефан Николић (IIв), друго место Исидора Ристић (IIб) а трећа је била Јована Јовановић (IIIв). Заслугу за ове велике успехе имају и професорице Дана Јовановић и Јелена Марковић.

На Књижевној олимпијади у Сремским Карловцима уз вођење од стране истих професорица Стефан Николић (IIв) је заузео прво место а Марија Вујић (IIб) треће место.

На регионалној НИС олимпијади из руског језика треће место је заузео Александар Јовановић професорке Невене Алексић.

Екипа Гимназије Јосиф Панчић екипно је заузела друго место на „Архимедес“ такмичењу из математике са укупно 354 бодова. Појединачно је у оквиру првог разреда Јелена Нешковић добила похвалу, у другом разреду је Стефан Николић освојио трећу награду а Јован Ђорђевић је код трећих разреда освојио другу награду али фактички прво место јер није било прве награде. Дејан Јовановић је освојио другу награду код четвртих разреда.

Професори математике заслужни за ове успехе су Милош Танасијевић и Јелена Стојкановић. Професор Танасијевић је такође водио Јована Ђорђевића који је и на Републичком такмичењу из математике био најбољи и освојио прво место.

Да гимназијалци из Бајине Баште поред науке одлично стоје и са спортским дисциплинама најбољи доказ су млади каратисти и стрелци.

На Школској олимпијади у каратеу уз пратњу професорице Миље Петровић Ђорђе Радовановић је освојио друго место а Јован Његић треће место. Професорка Петровић је водила и екипу Гимназије у стрељаштву која је у саставу Ђорђе Тодоровић, Никола Јаковљевић и Саво Симић освојила прво место екипно на републичком такмичењу.

Дрина Инфо

Оставите одговор

Ваша адреса Е-поште неће бити објављена