Žalba blokirala izgradnju Gold gondole

0 981

Izdavanje dozvola za preostale faze izgradnje najduže panoramske gondole na svetu Gold gondole na Zlatiboru, blokirano je “zbog fiktivne žalbe PK Zlatibor”, objavio je na svom FB i Tviter profilu predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović.

Direktorka JP Gold Gondola Zlatibor Bojana Božanić objasnila je da je reč o produžavanju imovinsko pravnog spora opštine Čajetina i Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture oko statusa dela zemljišta preko kojeg se gradi žičara. PK Zlatibor nezakonito je prisvojio 2.213 hektara zemlje, pa se sada administativnim preprekama nastoji ukočiti izgradnja Gondole.

Na slici: bojana Božanić, Foto: Gold Gondola
Na slici: Bojana Božanić, Foto: Gold Gondola

Na osnovu rešenja Ministarstva finansija, opštini Čajetina je odobren ulazak u posed koji je u državini PK Zlatibor, radi postavljanja početne stanice Gondole. PK Zlatibor je uputio žalbu Republičkom geodetskom zavodu i time blokirao početak radova na početnoj i svim drugim fazama izgradnje – navodi Bojana Božanić i dodaje:

– Sama žalba, na osnovu stručnih mišljenja pravnika, apsolutno nije osnovana. Žalba PK Zlatibor neće ništa promeniti, jer Opština Čajetina je na osnovu rešenja o utvrđenom javnom interesu, kao i svih ostalih rešenja stručnih službi Ministarstva finansija koje su iz toga usledile, preuzela vlasništvo nad tim delom parcele, u potpunosti u skladu sa zakonom.

Direktorka JP Gold gondola Zlatibor apeluje na nadležne u RGZ i stručnim službama „da što pre odgovore na ovu žalbu, kako bi radovi na projektu vrednom 13 miliona evra mogli biti nastavljeni u ovoj građevinskoj sezoni“.

Izgradnja Gold Gondole, devet kilometara duge vazdušne trase koja će spojiti centar Zlatibora sa vrhom Tornika, počela je u februaru 2017. godine. Međutim, od početka ovog projekta postoji problem sa izdavanjem dozvola sa rad, budući da je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture izdalo građevinsku dozvolu samo za petu, poslednju fazu izgradnje žičare, a ne i za prve četiri, iako je opština Čajetina kompletirala tehničku dokumentaciju za izdavanje neophodnih dozvola i za ostale faze izgradnje.

Izvor: Gold Gondola

Ostavite odgovor

Vaša adresa E-pošte neće biti objavljena