ФИЛМ О ДЕЧАКУ ХЕРОЈУ: „Споменко на вечној стражи“ за Видовдан у Андрићграду

0 652

У Андрићграду ће у уторак, 28. јуна, на велики српски празник Видовдан бити приказан документарни филм „Споменко на вечној стражи“ који је посвећен најмлађем погинулим борцу Војске Републике Српске Споменку Гостићу, изјавио је данас Срни аутор овог филма Миле Савић.

spomenko-na-vecnoj-strazi-740x380

Лик најмлађег погинулог борца Војске Републике Српске и оно што је учинио за српски народ и отаџбину морају бити сачувани. Споменково херојство, поштење, преданост и љубав према свом народу не сме бити заборављено“, рекао је Савић.

Аутор филма је позвао грађане Вишеграда да присуствују прoекцији документарног филма, а улаз у биоскоп у Андрићграду биће слободан.

Савић је подсетио да је филм снимљен у сарадњи са Борачком организацијом Републике Српске, да је претпремијерно приказан 20. марта у добојском Центру за културу, поводом обележавања 23 године од Споменкове погибије, а премијерно у Бањалуци 4. априла.

Приказивање документарног филма „Споменко на вечној стражи“ у мултиплексу „Доли Бел“ у Анрићграду заказано је на Видовдан, 28. јуна 2016. године, у 17:00 часова, у организацији Борачке организације Вишеград.

Споменко Гостић, петнаестогодишњак који је одбио понуду да се склони од ратних страхота и који је раме уз раме са комшијама и пријатељима био борац Војске Републике Српске, погинуо је од гранате 20. марта 1993. године недалеко од свог села Јовићи на планини Озрен.

Гостић је сахрањен на месном гробљу Горњи Улишњак, где почивају његова мајка и бака.

Председник Републике Српске одликовао га је Орденом заслуга за народ.

Извор: andricgrad.com

Оставите одговор

Ваша адреса Е-поште неће бити објављена