У Бајиној Башти промоција књиге Теодор

0 809

По благослову нашег духовног оца Епископа жичког Господина Јустина, у недељу 26. марта у Галерији установе Култура, грађани Бајине Баште су имали прилику да чују предавање о лепоти праштања протојереја др Љубивоја Стојановића, којим је професор лично представио своје најновије дело роман ТЕОДОР.

Фото: eparhija-zicka.rs
Фото: eparhija-zicka.rs

Велики број свештеника и заинтересованог народа је пажљиво испратио, увек актуелну и лековиту причу оца Љубе о универзалним вредностима – љубави, праштању и толеранцији, као изразу истинске вере.

У складу са тренутно владајућим периодом Часног поста, присутни су охрабрени на борбу са самим собом, до ослобођења од злопамћења и срџбе.

Отац Љуба нас је, у свом препознатљивом маниру, убедио да је помирење различитости могуће уз Божију помоћ, надилажењем сукоба љубављу и праштањем, а без бојазни од губљења властитог идентитета. Баш напротив,ова древна подвижничка пракса ће тај идентитет утврдити и афирмисати тако да у свим околностима донесе савршене плодове.

Радујемо се овом позитивном примеру сарадње Цркве са установом Култура у нашем граду и надамо се да ће бити још оваквих душекорисних догађаја.

Текст: протојереј Горан Милинковић

Извор: eparhija-zicka.rs

Оставите одговор

Ваша адреса Е-поште неће бити објављена