Урош Петровић у Бајиној Башти

0 14

У организацији Гимназије „Јосиф Панчић“ у Бајиној Башти са ученицима ове школе данас и сутра ће се дружити познати српски књижевник Урош Петровић. Он је постао чувен као писац књига за децу и младе које померају границе у савременој српској литератури. Почев од збирки прича – мозгалица и романа у загонеткама до фантастичних прича, дела овог аутора јесу оригиналне пустоловине које награђују читаоце а по његовим делу је снимљен  је и први српски три-де филм „Пети лептир“.

Фото: Промо
Фото: Промо

За петак су предвиђени књижевни разговори али и фото радионица на којој ће Урош Петровић поделити своје велико знање из ове области јер се веома успешно бави и фотографијом. Размрдавање вијуга, сусрет са чудесним, необичним али и застрашујућим, раскошна машта и особени хумор у његовим књигама биће представљени у разговору са гимназијалцима иако су његове књиге све више омиљено штиво и старијих читалаца.

Фото: Промо
Фото: Промо

Субота је резервисана за орјентиринг потрагу за благом по Бајиној Башти која је осмишљена по идејама Уроша Петровића и професорице Миље Петровић. Првобитно планирана да се одвија у Спортском центру у Лугу ова занимљива потрага за благом биће у нешто урбанијем амбијенту и почеће у суботу у 11 часова на градском тргу у Бајиној Башти. Најуспешније учеснике очекују и поклони у виду књига Уроша Петровића.

С.Спасојевић

Дрина Инфо

Оставите одговор

Ваша адреса Е-поште неће бити објављена