Ukinuta vanredna situacija u Bajinoj Bašti

0 400

Danas je održana sednica Štaba za vanredne situacije opštine Bajina Bašta na kojoj je doneta odluka da se ukine vanredna situacija na teritoriji opštine.

Bajina Bašta iz vazduha
Bajina Bašta iz vazduha

Na današnjoj sednici članovi Štaba su razmatrali situaciju na teritoriji opštine Bajina Bašta i pored ostalog, konstatovano je sledeće:

  1. Nema stradalih niti povređenih lica, nema prijavljenih uginuća stoke, niti je došlo do izlivanja vodotokova.
  2. Snabdevanje električnom energijom se odvija normalno.
  3. Komisije za procenu štete su završile sa radom na 80% ugroženog područja. Trenutno, procenjena šteta samo u poljoprivredi iznosi blizu 74 miliona dinara uz napomenu da rad komisije još nije okončan.
  4. Sva raspoloživa mehanizacija je započela sa aktivnostima za otklanjanje štete nastale na putnim pravcima koji su definisani kao oštećeni.

Nakon razmatranja situacije na teritoriji opštine Bajina Bašta, doneta je sledeća naredba:

Naređuje se JP Direkciji za izgradnju „Bajina Bašta“ da, pored putnih pravaca koji su prethodnim naređenjem određeni za sanaciju, odmah započne sanaciju svih šteta i na sledećim putnim pravcima na teritoriji opštine Bajina Bašta, oštećenih tokom nevremena 19.06.2016.godine:

  1. Jasik – Gmila priseka (Mz Bačevci, MZ Okletac, MZ Gvozdac i MZ Ovčinja);
  2. u MZ Rogačica: Rogačica-Bare (zaseok stojkovići), Naramčići, Rogačica-Glavačići;
  3. u MZ Lještansko: Palučak-Gabići.

Pošto trenutno nema procene da teritoriji opštine preti opasnost od pojava zbog koje je vanredna situacija proglašena odlučeno je da se donese Odluku o ukidanju vanredne situacije na teritoriji opštine Bajina Bašta.

Drina Info

Ostavite odgovor

Vaša adresa E-pošte neće biti objavljena