УЖИЦЕ: Коначиште „Град“ спремно за прве госте

0 766

Данас је отворено коначиште „Град“ смештено у самом центру Ужица, у згради Градског културног центра. Коначиште располаже са шест соба, односно 12 кревета са купатилима, а једна једнокреветна соба је прилагођена за особе са инвалидитетом. Пријатан амбијент у коначишту употпуњен је уметничким радовима бивших и садашњих ученика ужичке Уметничке школе.

Извор: uzice.rs Аутор: Није наведено у извору
Извор: uzice.rs Аутор: Није наведено у извору

Собе су изоловане и по речима Бобана Перишића, директора Туристичке организације Ужице, уз поштовање прописаног радног времена ни бука из Градског културног центра неће нарушавати боравак гостију у коначишту. Паркинг је обезбеђен, а коначиште по приступачним ценама нуди услугу ноћења, ноћења са доручком и полупансиона, са служењем хране у ресторану у близини.

У коначишту ће радити четворо људи, који неће бити на буџету града и на терету грађанима Ужица јер ће сами себи зарађивати плату од прихода који се генеришу. Бизнис планом је предвиђено да коначиште годишње оствари две хиљаде ноћења, а ТО Ужице чист приход од око два милиона динара који ће бити уложен у даљи развој туристичке инфраструктуре, истакао је директор Туристичке организације Бобан Перишић.

Тихомир Петковић, градоначелник Ужица захвалио се Министарству трговине, туризма и телекомуникација на подршци, истакавши да Ужице на овај начин, бар малим делом решава питање смештаја туриста, пре свега пословних људи, привредника који бораве у Ужицу на дан, два.

Градоначелник Ужица Тихомир Петковић подсећа да је Ужице град који тренутно нема хотел у функцији и истиче да су отварањем коначишта створени услови да се реши проблем недостатка смештаја туриста у граду.

Извор: uzice.rs

Оставите одговор

Ваша адреса Е-поште неће бити објављена