TURIZAM: Subvencije za dovođenje stranih turista

0 632

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija je objavilo Obaveštenje turističkim agencijama, organizatorima putovanja o ostvarivanju prava na subvenicije po osnovu dovođenja stranaca u Srbiju. Turističke agencije, organizatori putovanja, registrovane na teritoriji Republike Srbije, koje poseduju propisanu licencu, mogu da ostvare pravo na subvenciju za organizovano dovođenje stranih turista.

20150718_130055Uslov je dovođenje turističkih grupa od najmanje 15 stranih turista, smeštenih u kategorisanim ugostiteljskim objektima, sa ostvarenim minimum 3 noćenja sa doručkom. Program putovanja mora da sadrži i usluge turističkog vodiča ili pratioca i najmanje još jednu od turističkih usluga (transfer na teritoriji RS, obilazak lokaliteta, turističko razgledanje, organizovanje izleta, vožnje brodom, usluge turističkih profesija, odnosno angažovanje dodatnog turističkog vodiča, animatora i sl.) ili neke druge usluge koje su u funkciji obogaćenja turističke ponude (posete muzejima, utakmicama, manifestacijama i sl.).

Pod propisanim uslovima korisnik subvencija može, po jednom stranom turisti, da dobije 10 evra za ostvarenih 3 do 5 noćenja, odnosno 15 evra za ostvarenih 6 i više noćenja utvrđenih programom putovanja. Detaljnije informacije o mogućnosti subvencija se mogu videti na sajtu Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija ovde  ili se dobiti i na telefon: 011/3139687.

Drina Info

Ostavite odgovor

Vaša adresa E-pošte neće biti objavljena