TUNEL KADINJAČA: 40 miliona dinara za idejni projekat od Ministarstva privrede

1 1.000

Ministarstvo Privrede Republike Srbije je odborilo sredstva za sufinansiranje projektno-tehničke dokumentacije za „Idejni projekat tunela Kadinjača“ opštini Bajina Bašta i Gradu Užicu u iznosu od 40 miliona dinara.

„Opština Bajina Bašta i Grad Užice će sufinansirati ovaj projekat sa dodatnih 16 miliona dinara. Opština Bajina Bašta je nosilac ovog projekta. Plan je da se u narednih 15 dana potpiše Ugovor o sufinansiranju ove projektno tehničke dokumentacije i raspiše tender za dokumentaciju. Ovo je ubedljivo najveći iznos koji je Ministarstvo odobrilo lokalnim samoupravama u Srbiji“, kaže za Drina Info Ivan Marković koordinator projekta.

tunel-kadinjaca-situacija

„Ovo je velika stvar jer smo u najkraćem roku nakon dobijanja Saglasnosti Revizione Komisije obezbedili sredstva za naredni korak. Ova činjenica nam jasno stavlja do znanja da su i u Republici prepoznali značaj ovog infrastrukturnog projekta za Zlatiborski region kao i za celokupno Podrinje“.

Ovaj projekat podrazumeva izradu Idejnog projekta tunela Kadinjača sa svim pratećim istraživanjima i studijama, takođe tu su i Plan detaljne regulacije kao i Plan eksproprijacije zemljišta.

„Mislim da nakon ovog posla sa dobijanjem svih saglasnosti koje možemo završiti u naredne dve godine, možemo krenuti u traženje finansijskih sredstava za gradnju ovog objekta“.

„Pored izuzetno dobro pripremljene tehničke dokumentacije, veliku ulogu za ovaj projekat su odigrali naši partneri iz Regionalne razvojne agencije Zlatibor iz Užica, sam grad Užice i zamenik gradonačelnika gospodin Nemanja Nešić kao i naš predsednik opštine gospodin Radomir Filipović. Želim da se zahvalim svima njima kao i kompletnoj opštinskoj upravi na čelu sa načelnicom Jelenom Filipović i posebno odeljenju Urbanizma u našoj opštini“, kaže za Drina info – koordinator projekta – Ivan Marković.

1 komentar
  1. Opozicionar kaže

    Tunel će kako vidim opet doneti poene trenutnoj vlasti u B. Bašti kao i svakoj prethodnoj u proteklim vremenima a biće napravljen za 10-20 godina.

Ostavite odgovor

Vaša adresa E-pošte neće biti objavljena