Стаматовић: Србија је вечна док су јој деца верна!

0 715

Спречавање одлива младих образованих људи из земље један је од приоритета на којима ћу као председник Републике посебно радити – изјавио је у Београду председнички кандидат Милан Стаматовић на трибини Уније студената Ужица, истичући да је Златибор пример како се млади могу задржати, јер та локална самоуправа има најнижу стопу (испод пет одсто) незапослености у држави, а у Србији је, поређења ради, незапослено чак 31,2 одсто младих!

Milan Stamatovic - Tribina Unije studenata Uzica 2

 – Има једна реченица која се погрешно везује за једну данашњу политичку партију, иако је то био слоган Српског културног клуба кога је, 1937, основала група српских инетелектуалаца, на челу са Слободаном Јовановићем. Она гласи  „Србија је вечна док су јој деца верна“ и опомиње нас да, без наталитета, али и без обезбеђивања услова младим људима за живот достојан човека, неће бити ни Србије ни српске нације – рекао је Стаматовић.

Народни новац се, према Стаматовићевој тврдњи, издваја за сумњиве стране инвестиције, а наши су радници постали најјефтинија радна снага у Европи.

– Уместо да држава подстиче младе да покрену сопствени бизнис и да их мотивише да остану у Србији, она их гура у руке модерних робовласника. Земљу треба да развијамо из унутрашњости, јер су ту налазе ресурси, национална блага, потенцијали, људи и не морамо сви у велике градове да бисмо били „запажени“ и „виђени“, већ може да се изврши та суштинска децентрализација, као што смо ми то урадили на Златибору – казао је Стаматовић, упозоравајући да, без младих, нема ни будућности Србије.

Оставите одговор

Ваша адреса Е-поште неће бити објављена