СРС: Противзаконит споразум хладњачара, да реагује Тужилаштво и министарство

0 549

Окружни одбор Српске радикалне странке Златиборског округа позива Тужилаштво и ресорно министарство да реагују поводом како кажу потписивања противзаконитог Споразума хладњачара, којим је тврде они, успостављен монопол у откупу малина а чиме су узгајивачи малина стављени у робовски положај.

Српска радикална странка насловна

У саопштењу СРС достављеном медијима се наводи:

,,Споразумом потписаним у Ваљеву утврђена је откупна цена од 120 динара за килограм, што је готово дупло мање него што је малина плаћана претходне године. Сељаци су уцењени да малину предају по багателној цени или да гледају како им род пропада јер немају алтернативу за продају, нити обећану заштиту државе и министарства пољопривреде. Споразум хладњачара је противзаконит и кривичним закоником санкционисан кроз кривично дело Закључење рестриктивних споразума.

Ћутање представника државе – и поред више пута обећане помоћи и заштите произвођачима малина – представља прећутну сагласност да се пљачка настави и да се обесхрабре сви који производе или су заинтересовани да се укључе у производњу малине, као несумњиво стратешког производа Србије.

Да иронија буде већа, управо су највиши функционери Српске напредне странке, док су били у опозицији, обећавали малинарима конкретна решења и благостање уколико њима укажу поверење да формирају Владу.

Међутим, након пет година владавине Вучићевих напредњака српски сељаци су потпуно понижени и обесправљени, а произвођачи малине доведени су у никад гору ситуацију. Иако је само пре неколико дана министар Недимовић обећавао конкретну помоћ и објашњавао значај узгајивача малина у српском извозу, представници државе су ипак одлучили да стану на страну тајкуна, а не обичног сељака“, наводи се у саопштењу за медије.

Извор: Глас западне Србије

Оставите одговор

Ваша адреса Е-поште неће бити објављена