Решене недоумице око изградње гондоле на Златибору

1 1.484
Први пут од када је започет пројекат изградње панорамске жичаре – гондоле на Златибору, представници Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре састали су се у Београду са челницима општине Чајетина. Утисак је да ће тиме бити решен дугогодишњи проблеми између челника министарства и те локалне самоуправе, која самостално финансира цео пројекат, чија је вредност око 12,5 милиона евра.
Милан Стаматовић насловна
Након дугогодишњих размирица, које је пре неколико дана разбуктала министарка Зорана Михајловић, рекавши да чајетинска општина нема потребну документацију, па чак ни идејни пројекат за ту инвестицију, што је демантовао председник те општине Милан Стаматовић, крајем прошле седмице уследио је састанак у Београду.
После састанка, министарство је саопштило да ће „пружити сву неопходну подршку општини Чајетина да што пре прикупи потребну документацију и испуни законске услове за почетак градње гондоле на Златибору“, те да су разјашњени детаљи у вези са процедуром и подношењем документације која је потребна да би пројекат добио грађевинску дозволу за коју је, према Закону о планирању и изградњи, надлежно министарство.
Истакавши да су се представници Министарства уверили да та општина поседује комплетну документацију, Милан Стаматовић је објаснио да је на том састанку отклоњена дилема о томе ко би требало да изда грађевинску дозволу – локална самоуправа или министарство.

– Потребно је време за процедуру ревизује пројеката и договор је да до 15.августа, евентуално до 1. септембра, министарство изда грађевинску дозволу и надам се да изградња неће каснити – поручио је Стаматовић.

– Уколико Министарсtво не буде тражило накнаду за државно земљиште, неће нам бити потребно много новца за експропријацију приватних парцела. То је махом пољопривредно, а не градско грађевинско земљи[те и за експропријацију тих парцела биће нам потребно не више од 100.000 евра, што није велики износ – поручио је Стаматовић.
Извор: Радио Луна
1 коментар
  1. mikica каже

    Stamatovica za predsednika Bajine Baste !

Оставите одговор

Ваша адреса Е-поште неће бити објављена