ПОДРШКА РЕФЕРЕНДУМУ: Шешељ у суботу у Бајиној Башти

3 581

Председник Српске радикалне странке, Војислав Шешељ је на конференцији за медије најавио да у суботу, у 17 часова, у Бајиној Башти држи велики митинг подршке референдуму у Републици Српској, подршке Републици Српској и њеном народу.

Војислав Шешељ насловна

Шешељ позвао је све грађане Републике Српске да, у недељу, изађу на референдум и да изгласају да 9. јануар остане државни празник Републике Српске.

Шешељ је  навео да је ово питање веома важно и да власт у Републици Српској никако не сме да сагиње главу пред српским непријатељима са Запада или унутар Републике Српске који би да укину тај српски ентитет загарантован Дејтонским споразумом.

Шешељ је објаснио да Дејтонски споразум није дирао у празнике Републике Српске, чак ни у Устав Републике Српске, и да се то не може накнадно мењати. Они који би да укину празник, 9. јануар, кренули би одмах после тога да укидају име Република Српска са тврдњом да тај назив дискриминише остале грађане Републике Српске. Шешељ је упозорио да попуштања у вези са овим питањима не сме бити.

Митинг радикала у Бајиној Башти уједно ће представљати улазак у завршницу предизборне кампање пред локалне изборе у Републици Српској. Српска радикална странка има своје кандидате у скоро свим општинама у којима наступа или самостално или у коалицији са другим српским странкама.

Шешељ је такође истакао да у општини Сребреница постоји само један кандидат српске националности којег подржавају све српске странке. Лидер радикала изразио је чврсто уверење да ће на изборима за градоначелника Сребренице овај пут победити српски кандидат.

Дрина Инфо портал

3 коментара
 1. vladebb каже

  I ovo objavljujete? Gradjane B.Baste treba da bude sramota sto jedan propali politicar dolazi i jos neki miting zeli da odrzi. Da je srece da ga najurimo pa neka ide u Bg da pravi sta god hoce. Postali smo opstina sa sve manje obrazovanog stanovnistva i ispranih mozgova, oni sto i uspeju da se obrazuju nikada se vise ne vrate al pogledaj gde i imaju da se vrate kada Seselj dolazi u goste. U svakom slucaju sam siguran da ce se naci dosta krezavog naroda u prvim redovina na tom mitingu.

 2. Бранко ББ каже

  Грађане Бајине Баште треба да је срамота пре свега таквих као Ви што сте, који своје неистомишљенике одмах називате крезавим и слично. Ваљда је у демократији дозвољено да се организују и овакви скупови уколико су легално пријављени надлежним органима и они процене да могу да се одвијају? Вероватно би Вам било драже да се у Бајиној Башти одржи једна мања геј парада или митинг жена у црном?

  1. vladebb каже

   Ja se izvinjavam ako sam Vas uvredio, krezavost se moze srediti i stvar je licne smanjene brige za svoje zdravlje i izgled, nije prirodna mana pa ne smatram vredjanjem. Bolje i gej parada, bar je veselije, puno je gore da gledamo Haške optuzenike kako pale Američku zastavu u nasem lepom i malom gradu. Ako ne mozemo da imamo pozitivni publicitet, bolje da cutimo i ne sramotimo se na ovaj nacin pred svetom. Ja nisam cuo da je u bb izborno mesto za referendum u R.Srpskoj, sta onda on hoce kod nas uopste?

Оставите одговор

Ваша адреса Е-поште неће бити објављена