Отварање дневног боравка за децу са сметњама у развоју

0 818

У уторак, 4. априла 2017. године са почетком у 11 часова, у улици Војводе Мишића бб у Бајиној Башти званично се отвара дневни боравак Dream центра за децу са сметњама у развоју.

Отварање се реализује у оквиру пројекта „Ја имам сан…“ и има за циљ да представи један од резултата Пројекта – почетак рада дневног боравка за децу ометену у развоју, као и да упозна јавност са савременим и одрживим услугама Dream центра, неопходним за развој моторичких способности, постизање стимулативне средине, обезбеђење физичке и психичке релаксације и интеграције деце и младих са сметњама у развоју, као и са будућим активностима пројекта.

Ја имам сан

Сврха пројекта „Ја имам сан…“ је подршка социјалној инклузији рањивих група на територији општине Бајина Башта, кроз успостављање локалних социјалних услуга и подизање свести грађана о значају пружања квалитетне социјалне услуге за особе са сметњама у развоју. Пројекат укупне вредности 206.323,52 евра, реализује Општина Бајина Башта у партнерству са Центром за социјални рад и Удружењем деце са сметњама у развоју и њихових родитеља из Бајине Баште. Пројекат је део програма „Подршка Европске уније инклузивном друштву“ који спроводи Делегацијa Европске уније у Републици Србији у сарадњи са Министарством за рад, запошљавање, борачка и социјална питања.

Присутнима на конференцији ће се обратити  Ненад Иванишевић, државни секретар у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања , Никола Бизел, шеф I сектора Операција Делегације ЕУ,  Радомир Филиповић, председник Општине Бајина Башта и Славко Лукић, директор Регионалне развојне агенције Златибор

У другом делу конференције Марица Вуковић, директорка Центра за социјални рад Бајина Башта ће причати о јачању система социјалне заштите и унапређењу социјалне инклузије деце са сметњама у развоју у Бајиној Башти а Оливера Ђуровић, стручни сарадник Удружења деце са сметњама у развоју и њихових родитеља, о развоју услуге дневног боравка и позицији особа са сметњама у развоју и њихових породица у општини Бајина Башта.

Дрина Инфо

 

Оставите одговор

Ваша адреса Е-поште неће бити објављена