Општина Сребреница подстиче нова радна места са 10 000 КМ

0 624

На тематској седници Скупштине општине Сребреница именовани су нови директори јавних предузећа, усвојене допунске одлуке као и редефинисани ранији инфраструктурни пројекти.

Одборници су усвојили допунску одлуку о утрошку 1,3 милиона евра који ће бити преусмерене на електрификацију села, израду тротоара у Скланима, локалних путева и санацију кровова зграда у власништву ове општине.

Православна црква у Сребреници насловна
Три милиона евра које је донирала Влада Србије на донаторској конференцији у 2015. године, а како је већ раније речено, биће искориштена за санацију главне градске саобраћајнице и тротоара, изградњу новог дечијег обданишта, изградњу производне хале у Поточарима као и у Скеланима, док је мост на језеру Перућац за сада одложен јер се сматра скупим и непотребним пројектом.

Преостали новац од ове донације биће утрошне на асфалтирање локалних путева, 800.000 КМ, 150.000 за електрификацију села, 100.000 КМ за изградњу тротоара у Скеланима као и 100.000 за санацију кровова зграда у Сребреници, као и средства за реконструкцију школског игралишта у Сребреници.

Директор Туристичке организације Сребреница Сеад Јахић писмено је дао неопозиву оставку на тој функцији иако је Извештај за 2016. годину усвојен од стране СО Сребреница, а на место Амиле Ефендић, која је испунила услове за пензију, изабрана је Слађана Петковић.

Након усвања Извештаја Управног одбора Дома здравља Сребреница изабран је нови Управни одбор.

Начелник општине Сребреница Младен Грујучић најавио је да ће радови на изградњи новог обданишта почети средином, док ће обнова саобраћајнице почети крајем априла, а изградња производних хала бити нешто касније.

Усвојена је одлука о подстицају за свако отворено ново радно место у кожној и текстилној индустрији у висини од 10.000 КМ.

Заменик начелника ове општине Нермин Аливуковић рекао је да постоје инвеститори спремни да уложе у Сребреницу и отворе нова радна места из области кожне и текстилне индустрије и да је буџетом планрано 300.000 КМ за подстицај запошљавања.

Усвојен је и Програм заједничке комуналне потрошње ове општине за 2017. годину и донесен закључак да се из буџета издвоје средства за оспосбљавање лифтова у зградама у којима су пре рата постојали.

Извор: www.esrebrenica.ba

Оставите одговор

Ваша адреса Е-поште неће бити објављена