НП ТАРА: Центар Митровца добија потпуно нови изглед!

1 562

На конкурсу које је спровело Министарство трговине, туризма и телекомуникација, Јавном предузећу Национални парк „Тара“ одобрена су средства у висини од 3.500.000,00 динара за партерно уређење платоа на Митровцу.

Mitrovac_trg_s0

Према речима директора ЈП Национални парк „Тара“ Драгића Караклића, поред наведеног износа за уређење платоа на Митровцу, тражена су и средства за израду планске и техничке документације за уређење простора уз Перућачко језеро, на потезу од бране до залива у Дервенти, али се на крају Министарство определило само за уређење платоа.

Mitrovac_trg_s1
Скица партерног уређења платоа

 

Драгић Караклић
Драгић Караклић

 

„У претходном периоду урађена је комплетна пројектна документација, спроведена је јавна набавка за избор извођача и врло брзо се очекује потписивање уговора и почетак извођења радова. Сами радови обухватају поплочавање тротоара и платоа у самом центру Митровца, непосредно поред Центра за посетиоце Националног парка Тара, опремање простора адекватним мобилијаром и расветом, као и изградња централног кружног постоља на коме ће бити постављена скулптура медведа у дрвету, минималне висине 2 метра.“, наводи Караклић.

Mitrovac_trg_s3
Тренутни изглед платоа на Митровцу

 Дрина Инфо портал

1 коментар
  1. vlade каже

    Ne razumem, 30 hiljada eura da se poploca malo tj oko 100 kvadrata. Kakav potpuno novi izgled ce dobiti, na slikama deluje smesno za toliki novac.

Оставите одговор

Ваша адреса Е-поште неће бити објављена