Нове инвестиције у општине дуж реке Дрине

0 645

Пoтпрeдсeдник Влaдe Рeпубликe Србиje и министaр грaђeвинaрствa, сaoбрaћaja и инфрaструктурe Зoрaнa Mихajлoвић, присуствовала је састанку председника Републике Александра Вучића са градоначелницима Лознице и Ваљева, као и председницима општина дуж тока Дрине.

Фото: mgsi.gov.rs
Фото: mgsi.gov.rs

Михајловић је том приликом изјавила да је у овај крај у претходне три године уложено 1,7 милијарди динара, а да је план да се до краја 2017. године уложи још 700 милиона.

Сви пројекти у путној инфраструктури биће базирани на расту економије по општинама, новим инвестицијама и стварању потребних саобраћајних услова за долазак нових инвеститора, рекла је она.

Такође, договорено је да се изгради нови мост и на граничном прелазу између Бајине Баште и Скелана у Републици Српској, с обзиром на то да би предвиђена реконструкција постојећег била готово скупља од изградње новог, нагласила је Михајловић и додала да ће ускоро почети припреме за реконструкцију пруге Ваљево – Лозница за коју је завршена пројектно-техничка документација.

Она је похвалила градоначелнике и председнике мачванских општина јер велики новац улажу у одржавање локалних путева, али и због тога што су спремни за нове инвестиције.

Пројекти које сте нам предложили су спремни и одличног су квалитета, а то је веома важно за долазак нових инвеститора. За похвалу је и што за одржавање путева који су у надлежности локалних самоуправа не тражите само новац од државе, већ улажете из својих буџета, закључила је Михајловић.

Састанку са градоначелницима Ваљева и Лознице и председницима општина Осечина, Мали Зворник, Љубовија, Крупањ и Бајина Башта присуствовао је државни секретар и три помоћника министарке грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, као и директор ЈП „Путеви Србије“.

Извор: Влада РС

Оставите одговор

Ваша адреса Е-поште неће бити објављена