МЛАЂЕНОВИЋ: Дринска регата достигла национални значај, велика захвалност свима на помоћи у организацији

4 852
Дејан Млађеновић
Дејан Млађеновић

Tуристичко – рекреативна манифестација Дринска регата која је у Бајиној Башти одржана од 20. – 24. jула, била је најпосећенија од како се организује, пре свега када се говори о делу манифестације на води и спусту низ реку Дрину. Рекордан број туриста и пловила ове године обележио је 23. Дринску регату. Прве бројке показују да је овогодишњи спуст низ реку Дрину оборио све рекорде, ако знамо да ранијих година број пловила није прешао хиљаду. Према још увек незваничним информацијама више од 1300 чамаца се спустило реком поред Бесеровине, док је поред кућице на Дрини пловило 1500 чамаца. Најсвежије утиске о протеклој манифестацији за Дрина Инфо изнео је Дејан Млађеновић директор Установе Спортско туристички центар „Бајина Башта“ која је организатор Дринске регате.

По завршетку Дринске регате и  након сумирања утисака и разговора са учесницима, општи утисак је фантастичан, што свакако радује организаторе ове манифестације који сада са сигурношћу кажу да је Дринска регата постала манифестација од националног значаја, јер је  и  Влада Републике Србије  препознала њен значај. За све ово заслужан је велики велики труд и рад целокупне организације која је довела до изванредне посете, одличне медијска подршке и задовољних гостију пре свега.

На овогодишњој Дринској регати могле су се видети заставе Јамајке, Француске, Мађарске, Словеније… , што је још један показатељ  да стојимо раме уз раме са Егзитом, рекао је за наш портал Дејан Млађеновић, директор Спортско туристичког центра „Бајина Башта“.  Огромну захвалност дугујем нашим суграђанима за гостопримство које су показали према гостима који су дошли у наш град, а које је на завидном нивоу. Бајина Башта и њени становници и овај пут показали су да су прави домаћини а ова манифестација из године у годину постаје све посећенија.  Такође желим  да се захвалим Министарству трговине,туризма и телекомуникација на финансијској подршци, Министарству за рад и запошљавање, конкретно министру Александру Вулину који је посетио и отворио спуст на овој манифестацији, препознао њен значај  и са исте отишао пун позитивних утисака, – рекао је Млађеновић и додао, – Ове године по први пут су на Дринској регати  учествовале особе са инвалидитетом, тако да велику захвалност исказујемо и друштву руско-српско пријатељство из Ниша који су све време трајања спуста бринули о особама са инвалидитетом.

20160723_110402

Најважнији сегмент ове Дринске регате је свакако безбедност.  Захваљујући  жандармерији и нашој полицији све је протекло у најбољем реду, и без иједног инцидента, тако да су у свом послу и овога пута били на висини задатка. Према извештају који сам јуче добио од начелника бајинобаштанске полицијске управе Бојана Ђорђевића,  од среде до недеље, у време трајања одржавања манифестације није забележено  нарушавање јавног реда и мира, – истакао је Млађеновић и даље навео –  на висини задатка такође су били радници Комуналног предузећа „12. септембар“, Дирекције за изградњу, Дома здравља Бајина Башта.  Велику захвалност пре свега  дугујем мојим сарадницима и радницима С.Т.Ц. „Бајина Башта“  који су посао одрадили на најбољи начин и онако како треба. Захвалио бих се и Хидроелектрани „Бајина Башта“, односно људима из овог предузећа који су нам и овога пута омогућили да сам старт регате буде приступачан за све учеснике, овога пута и за особе са инвалидитетом. Искористио бих прилику да се захвалим и нашим спонзорима Јелен пиву, ББ Клековачи, Штилу, Филип Морису, Дунав Осигурању и другима.

Музички сегмент Дринске регате, Мост фест, је такође прошао запажено, како по одабиру извођача, броју њихових фанова на концертима, тако и самој продукцији, што су потврдили и извођачи који су се сложили да нема разлике између концерата у Арени и концерата на Рачи. Из тог разлога желим да се захвалим фирми Стејџ Систем која је и наш партер.  

13620338_1319804134716023_4354717898230763566_n

Ове године смо први пут направили видео снимке регате  и концерата из ваздуха дроном, али и подводне снимке који ће нам касније послужити за спот са којим ћемо изаћи у јавност како би јо боље промовисали Дринску регату али и саму дестинацију.  

– Све у свему утисци су одлични. Ми ћемо сада рекапитулирати све трошкове и приходе. Чекамо извештај о броју котизација и броју продатих улазница за Мост Фест. Рећи ћу Вам информацију, да је у суботу увече на банкоматима у граду нестало новца. Шта то говори?!  Суштина манифестације свакако јесте да се развије град и да људи који живе у том граду осете добит од те манифестације,  уз сву забаву – наглашава Млађеновић.

20160723_105552

Већ од следеће недеље почињемо припреме за одржавање 24. Дринске регате и надам се да ћемо већ до краја ове године имати потписане уговоре са свим извођачима, како би кренули у још ширу медијску кампању. Истовремено очекујем,  да 24. Дринска  регата буде и званично манифестација од националног значаја, јер по свим показатељима и параметрима то заслужује.

Дрина Инфо

4 коментара
 1. zvezdan каже

  Regata kao i svake godine vrhunski dogadjaj ali sa samo jednom zamerkom-
  iduce godine pojacajte broj poreskih inspektora jer ovaj put nisu uspeli da pozatvaraju bas sve lokale
  Sram Vas bilo!!!!!

  1. Макso каже

   Kakva nebuloza,kakve veze imaju organizatori regate sa poreskom inspekcijom? To je drzavni organ decko i republicka inspekcija, tako da se zali Vucicu.

 2. Мilеna каже

  Fenomenalo je bilo!!!

 3. BaneVa каже

  Prvi put bio ove godine i odusevljen! Samo ovo ispromovisati u inostranstvu i stranci ce poludeti za regatom! Svaka cast!

Оставите одговор

Ваша адреса Е-поште неће бити објављена