Министарство: Дозвола за гондолу на Златибору чим прикупе документацију

0 374

Министарство грађевинарства саопштило је да ће издати дозволу Општини Чајетина за изградњу гондоле чим та локална самоуправа прикупи сву потребну документацију. Министарство је у саопштењу навело да „није упознато“ с обећањем о издавању грађевинске дозволе о чему је говорио председник Општине Чајетина Милан Стаматовић.

Зорана Михајловић

„Подржавамо градњу гондоле на Златибору, јер желимо да једно од најомиљенијих туристичких дестаниција у Србији добије што бољи садржај и да буде што посећеније. Свако ко поднесе сву потребну, законом прописану, документацију добиће грађевинску дозволу у најкраћем могућем року. То је закон и он важи за све“, пише у саопштењу.

Министарство је додало и да је Општини Чајетина омогућено да пројекат градње гондоле ради у фазама. „У фебруару је званично одговорено Општини Чајетина и инвеститору која још документа и у којим роковима би требало да поднесе, како да би могли да добију грађевинску дозволу по закону. Исто је поновљено и у бројним телефонских разговорима које су представници министарства имали са представницима општине Чајетина, као и представницима предузећа задуженог за спровођење овог пројекта“, наводи се у саопштењу.

Председник Општине Чајетина Милан Стаматовић изјавио је раније данас да је долазак каравана аутобуса незадовољних грађана у Београд одложен до 19. маја због обећања надлежних у Министарству грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре да ће грађевинска дозвола за изградњу гондоле на Златибору бити убрзо издата.

Извор: Бета

Оставите одговор

Ваша адреса Е-поште неће бити објављена