Каратисти „Омладинца“ бранили боје Србије на Балканском првенству

0 370

Од 19. до 21. маја у Истанбулу је одржано Балканско првенство за полетарце, пионире и наде. Имајући у виду да се за ове узрасте не одржавају Европска и Светска првенства ово је највиши ранг такмичења у овим категоријама. Нашу земљу је на Балканском првенству представљало 150 такмичара у свим узрасним  категоријама а из Бајине Баште је боје Србије бранило троје репрезентативаца из КК „Омладинац“.

18698766_10203292915919781_1501830499_o

На Балканском првенству је учешће узело девет земаља а у генералном пласману је најуспешнија репрезентација домаћина Турске, друга је Босна и Херцеговина а треће репрезентација Србије. Срби су у Истанбулу освојили 7 златних, 5 сребрених и 21 бронзану медаљу.

Из Карате клуба „Омладинац“ за репрезентацију Србије су у категорији нада наступале Анђела Ивановић, Марија Ковачевић и Јулијана Вилотијевић.

Анђела Ивановић је освојила бронзану медаљу у борбама у категорији – 40 килограма а имала је веома запажен наступ и у катама где је у репасажу изгубила меч за медаљу.  Марија Ковачевић је у неизвесној борби изгубила у првом колу док је у категорији ката заустављена у другом кругу. Јулијана Вилотијевић  резултатом 2:1 изгубила меч у борбама у првом колу.

18675157_10203292917399818_1520583169_o

Тренер КК „Омладинац“ и један од тренера реперезентације Србије који су предводили нашу експедицију у Турској, Миленко Ордагић, сумирао је утиске за Дрина Инфо портал.

„Генерално су такмичари реперзентације Србије доста добро радили на овом првенству а задовољан сам и поносан на наступ свих чланица из Омладинца. Анђела је одлично радила и успела да освоји медаљу али и Марија и Јулијана су биле веома добре и ово је за све њих једно велико искуство које ће им пуно користити за будућа такмичења.“

Анђела Ивановић, освајач бронзе на Балканском првенству, каже за Дрина Инфо да  је презадовољна укупним утиском и организацијом турнира као и да је веома срећна због освајања медаље. Марија и Јулијана жале што нису успеле да се домогну медаља али су задовољне како су одрадиле наступ на овом првенству.

Каратисти у наредном периоду имају мали предах у такмичењима који ће искористити за полагање за појасеве а већ у јулу почињу репрезентативне припреме.

Дрина Инфо

Оставите одговор

Ваша адреса Е-поште неће бити објављена