КАРАТЕ КУП СРБИЈЕ: „Омладинцу“ три злата и по једно сребро и бронза

0 878

У суботу, 22. октобра, у Хали спортова у Београду одржан је Куп Србије за полетарце, пионире и наде. У конкуренцији од 127 клубова са преко 1200 такмичара нашло се и девет каратиста „Омладинца“ из Бајине Баште који су се квалификовали за ово велико такмичење.

КК Омладинац Куп Србије Хала Спортова

Млади спортисти из Бајине Баште су успели да у изузетној конкуренцији освоје чак пет медаља. Бриљирао је пионирски ката тим „Омладинца“ који је у  саставу Анђела Ивановић, Марина Танасијевић и Марија Ковачевић освојио златну медаљу. Марија Ковачевић је успела да и у катама појединачно у апсолутној категорији заузме прво место. Велики број извођења ката у кратком року, чак 11 пута, оставио је трага на младој каратискињи Омладинца па је у својој категорији, пионирке класа Ц, остала на корак до злата и заузела друго место.

КК Омладинац Куп Србије

Анђела Ивановић је такође поред злата са ката тимом освојила најсјајније одличје и у категорији пионирки Б класе. Александра Петровић је употпунила низ медаља Бајинобаштана освајањем бронзе у катама код женских нада.

Тренер КК „Омладинца“, Миленко Ордагић, каже за Дрина Инфо да је задовољан постигнутим резултатима, које је и прижељкивао јер су такмичари испоштовали цео циклус припрема и показали велико залагање на тренинзима. Сви они вредно раде а то се видело и по резултатима на Купу уже Србије а такмичење у суботу је врх те такмичарске пирамиде.

Ордагић каже да је половином новембра викенд окупљање ширег списка репрезентације Србије и нада се да ће сви освајачи медаља са Купа Србије бити позвани на те мини припреме. Викенд окупљања ће бити више у току ове године и све је то део припрема за Балканско првенство за децу које се у мају 2017. одржава у Новом Саду.

До краја године за ове узрасне категорије има доста важних турнира а први је већ 6. новембра у Ужицу.

Дрина Инфо

Оставите одговор

Ваша адреса Е-поште неће бити објављена