Изложба „Фото сафари Тара 2017“ у Будимпешти

0 435

У уторак, 12. септембра, у Српском културном центру у Будимпешти отворена је изложба фотографија „Фото сафари Тара 2017“. На изложби која је постављена у оквиру Месеца српске културе у Мађарској су представљени одабрани радови са овогодишњег фото сафарија на планини Тари.

Фото: Дрина Инфо
Фото: Дрина Инфо

Подсећамо да је од 11. до 16. јуна на подручју Националног парка Тара одржан, шести по реду фото сафари ,,Тара 2017“. На овом фото скупу у Националном парку Тара учествовало је 8 чланова ФС Србије, 9 мађарских фотографа које предводио професор Бела Сабо, као и 7 чланова Културног и документационог центра Срба у Мађарској. Заједно са њима, Тару је посетила и екипа Мађарске националне ТВ, односно новинари њихове редакције на српском језику.

Заједничку изложбу у Будимпешти отворили су Милан Ђурић, директор Културног и документационог центра Срба у Мађарској, Драгић Караклић директор Националног парка Тара и професор Сабо Бела који већ годинама доводи фотографе из Мађарске на Тару.

Овом приликом наглашено је колико је организација фото сафарија битна за промоцију Националног парка Тара као и целе општине Бајине Башта. Директор Националог парка Тара је рекао да му је посебно драго да је се ове године и Културни и документациони центар Срба у Мађарској укључио у фото сафари на Тари и да ће се потрудити да што више фотографа и у наредном периоду посети Тару.

Поред бројне публике на отварању је био присутан и део фотографа од укупно 26 аутора чије фотографије су изложене у Будимпешти. Предвиђено је да се у наредном периоду слике са фото сафарија 2017 изложе и у Сегедину.

Дрина Инфо

 

Оставите одговор

Ваша адреса Е-поште неће бити објављена