ZLATAN JOVANOVIĆ: Za izgradnju novog vrednosnog sistema i suštinske promene u društvu

3 668

U sklopu praćenja izbora Drina Info portal je omogućio svim listama koje su proglašene za lokalne izbore u opštini Bajina Bašta da iznesu svoje stavove i odgovore na određena pitanja. 

SRS Bajina Bašta

Ispred  Srpske radikalne stranke odgovore na upućena pitanja dao nam je Zlatan Jovanović, član Opštinskog odbora ove stranke.

ZlatanJovanovicKako komentarišete predizbornu kampanju?

Na žalost većine a na korist manjeg broja onih koji će (bar oni tako misle) na brzinu rešiti „sve“ svoje probleme – ništa novo – već viđeno.

Da li je Srpska radikalna stranka dovoljno zastupljena u ovoj kampanji?

Ne. Lokalni mediji iz nama nepoznatih razloga i za razliku od prethodnih izbora, se ne bave kampanjom u onoj meri u kojoj je to bilo u prethodnom period – ko zna za šta je to dobro.

Koji su ciljevi Vaše stranke, za šta se zalažete?

Za izgradnju novog vrednosnog sistema – afirmaciju poštenja, odgovornosti, discipline, reda i rada – definisanje procedura i pravila u svim sferama života lokalne samouprave kako bi se što manje prostora ostavilo za samovolju pojedinaca koji su u datom trenutku nosioci funkcija.

Po vašem mišljenju ko bi trebalo da čini većinu u skupštini opštine Bajina Bašta?

Najpošteniji i najodgovorniji.

Poruka Srpske radikalne stranke biračima?

Da bar na trenutak zaborave ili zapostave svoje lične interese i dobro razmisle pre nego što zaokruže – postoje i opšti društveni interesi i ciljevi koji treba da dugoročno donesu boljitak najvećem broju građana. Postavljanjem ličnih interesa iznad opštih samo se iscrpljuje preko potrebna energija za izgradnju novog sistema vrednosti a naravno i neracionalno troše zajednička sredstva za zadovoljavanje sitnih pojedinačnih interesa.

Gde vidite vašu stranku posle izbora?

Na istoj adresi ali  sa novom energijom – velikim brojem mladih poštenih i obrazovanih ljudi (kojih svakako ima) koji žele suštinske promene u srpskom društvu.

Drina Info

3 komentara
 1. KAKO TE BIJE SRAMOTA?!?! kaže

  Ova osoba je ,,mrtva-ladna“ izjavila kako treba da se zapostave lični interesei zarad neke većine, a on se uvalio na izmišljneu funkciju na elektrani, srozao ugled SRS-a u Bajinoj Bašti, omogućio SNS-u da radi šta hoće…

  Ovo je veliki poraz radikala što je on i dalje neki faktor u Bašti, džaba Ivan Marković (koga jako lično cenim), kada se neko poput Zlatana pita za bilo šta…

  1. Radikal kaže

   Zlatan Jovanović je pod pritiskom napustio mesto Predsednika opštine kada je SNS nakon osvojenih 7 odborničkih mandata ubrzo došla do 17 u lokalnoj Skupštini.
   Čovek želi da kaže građanima Bajine Bašte da nije napustio Srpsku Radikalnu Stranku. Nije mnogo aktivan jer želi da mladi preuzmu odgovornost za rad u stranci. O njegovom poštenju i moralu mogu da pričaju oni koji ga poznaju.

   1. Zašto nije rekao celu istinu? kaže

    Ako je tačno da je pod nekim pritiskom napustio mesto predsednika, zašto lepo nije to rekao javno? Otišao na elektranu, imao sjajnu funkciju a što je najbitnije – i dan danas radi na sjajno plaćenoj poziciji!

    Ja sam glasao za SRS u Bašti, ali mene je taj čovek mnogo razočarao!

    Inače, Ivan je sjajan lik, znam ga lično, a radikalima u BB želim sve najbolje i da se Zlatan što manje pita u budućnosti.

Ostavite odgovor

Vaša adresa E-pošte neće biti objavljena