Други „Подрињски звуци“ вечерас у Бајиној Башти

0 551

У Бајиној Башти се вечерас по други пут одржава музичка манифестација под називом ”Подрињски звуци”. Тим поводом данас је у Установи култура одржана конференција за медије којој су између осталих присуствовали организатори и директор манифестације као и многобројни гости који су дошли како би подржали ову манифестацију и дали свој допринос учешћем на истој.

Podrinjski zvuci - 2016

Власто Безаревић, директор фестивала а уједно и председник организационог одбора најпре се захвалио гостима и пожелео им добродошлицу.

– Иницијатива која је покренута још прошле године има за циљ да се са обе стране реке Дрине покрене лепши, бољи и квалитетнији дијалог пре свега кроз музику и културу људи и институција са једне и друге стране реке, истакао је Безаревић. Осврћући се на прошлогодишњи фестивал, Безаревић је истакао да је наишао на велико одушевљење људи, како код нас тако и у БиХ, те да се нада, да ће и вечерашња манифестација бити боља у односу на прошлогодишњу што заправо и јесте циљ, нагласио је и истовремено подсетио да су и ове године гости фестивала врсни уметници, певачи на чијем ће се репертоару наћи сјајне музичке нумере. Теме и начин певања су разноврсни тако да ће се наћи за свакога по нешто, јер је управо овде на обали Дрине музичка култура врло специфична.

Велика подршка и охрабрење за организаторе је свакако подршка која је стигла са друге стране реке Дрине, пре свега од стране директора бихаћког фестивала  Даде Фелића, Сеада Пурића директора “Велкатон” радија у БиХ а уједно и директора фестивала Велика Кладуша.

Дадо Фелић, директор бихаћког фестивала је рекао да је његов поновни долазак у Бајину Башту доказао и показао да оно у шта је веровао прошле године да се то управо дешава.

– Што се тиче уметничког дела успех је већ присутан, рекао је Фелић и додао да би волео да је данас на конференцији био присутан неко од званичних институција како би се овај фестивал помогао. – Нама је циљ да кроз музику доведемо људе и пошаљемо поруку љубави широм света. То је основни мотив мог доласка у Бајину Башту, и сви ови људи који су данас присутни, дошли су срцем, –  нагласио је Дадо Фелић директор фестивала у Бихаћу.

Дрина Инфо портал

Оставите одговор

Ваша адреса Е-поште неће бити објављена