Друга „Свесрпска моба“ за изградњу златиборске гондоле, на Празник рада!

0 787

Првог маја, Злaтибoр још једном брaни нaрoдну имoвину oд државних рaспикућa, брaни чaст и дoстojaнствo Србиje и зато, поштовани грађани Србије, будитe сa нaмa у тој зajeдничкoj oдбрaни – пoручио је, са данашње конференције за новинаре, председник општине Чајетина Mилaн Стaмaтoвић, најављујући за Празник рада, са почетком у 15 сати, одржавање, друге по реду, овај пут „Свесрпске народне мобе“, својеврсне народне радне акције за изградњу деветкилометарске, најдуже на свету, панорамске гондоле која ће повезати центар Златибора, преко Рибничког језера, са скијалиштем Торник.

Стаматовић - конференција за медије насловна

– Ми овим чином показујемо одлучност да наставимо реализацију највећег развојног пројекта у српском туризму, наше гондоле, вредне 13 милиона евра, коју је општина Чајетина сама исфинансирала. Гондола није приватна, већ државна и народна инвестиција, пројекат од општег интереса за Србију, али, очигледно, није од интереса за режим који у овоме не препознаје себе и своје личне интересе, као ни своју промоцију. Истовремено, овим путем упозоравамо домаћу и инострану јавност, како широм Србије, на волшебан начин, од Брезовице на Косову, до Војне установе „Моровић“, државна имовина, под окриљем ноћи, илегално, прелази у мистериозне приватне руке – рекао је Стаматовић, најављујући да, после 1. маја, упркос свим претњама и притисцима, градња неће бити прекинута.

„Овај пут, са изградњом гондоле идемо до краја – нећемо одустати, не могу нас заплашити“, казао је Стаматовић, позивајући Златиборце, али и све добронамерне грађане Србије да се придруже овој радној акцији.

Организатори очекују присуство и учешће 20.000 грађана, а занимљиво је да су позвани да, својим учешћем, ову велику народну светковину народа Западне Србије подрже и сви опозициони кандидати на протеклим изборима за председника Србије, представници синдиката, Српске православне цркве, невладиних организација и удружења грађана, као и учесници студентских и грађанских „Протеста против диктатуре“ који се, више од 20 дана, одржавају широм Србије.

Бојана Божанић, директор ЈП „Голд гондола Златибор“, рекла је да ће изградња станица бити под надзором произвођача из Француске, а већ од сутра ће геометри бити на терену и обележити тачне и прецизне тачке за стубове и станице. Након тога моћи ће да се бетонира, онако како техничка документација налаже, а конкретно, у плану је да се ураде почетна и међустаница на Рибничком језеру, односно да се склопе делови станица који су већ стигли, као и да се припреме стубна места.

Дрина Инфо

Оставите одговор

Ваша адреса Е-поште неће бити објављена