ДОПИС ЧАЈЕТИНЕ СТРАНИМ АМБАСАДАМА: Спречите линч над општином

0 232

Милан Стаматовић, председник Општине Чајетина, упутио је допис амбасадама Русије, Америке, Кине, Немачке, Француске, Швајцарске, као и УНДП, у којем их обавештава да и поред целокупне приложене документације општина није у могућности да реализује пројекат панорамске гондоле, зато што, истиче Стаматовић, СНС не учествује у општинској власти.

Милан Стаматовић насловна

Стаматовић наводи да је за овај пројекат предвиђено улагање 13 милиона евра сопствених средстава, која ће у наредном десетогодишњем периоду увећати приходе од туризма за 10 пута, али тврди да из њему непознатих разлога држава још увек не издаје дозволу за градњу.

Стаматовић тврди и да је активностима општине Чајетина и његовим личним спречена „отимачина“ више од 2.200 хектара државног земљишта на Златибору које је дато на коришћење Пољопривредном комбинату Златибор, а чија тржишна вредност прелази четири милијарде евра.

У саопштењу истиче да се 20 година бори да се под окриље општине Чајетина врати 200 хектара највреднијег земљишта – од вештачког језера, насеља Краљеви конаци, којим већ годинама руководи Златибор турист, а сада прети опасност да без накнаде пређе у приватне руке.

Стаматовић одбацује наводне оптужбе да послове поверава УНДП-у како би се избегло плаћање пореза и ПДВ-а.

Такође истиче да је општина изложена „континуираној контроли органа Републике Србије“, службе за борбу против организованог криминала.

Стаматовић наводи и да има индиција да је општина на „удару републичких органа“ зато што владајућа странка не партиципира у њеној власти.

Коначно, Стаматовић тражи помоћ од амабасада којима се обратио да заједничким напорима покушају да „зауставе линч и дискриминацију политичких неистомишљеника“.

Извор: Танјуг

Оставите одговор

Ваша адреса Е-поште неће бити објављена