Додик: Срби да подрже једног кандидата за начелника општине Сребреница

0 663

Председник Републике Српске Милорад Додик апеловао је на све српске политичке партије да се окупе око једног кандидата за начелника општине Сребреница да би на ову функцију био изабран Србин, што би омогућило да се релативизује фарса створена у вези ове локалне заједнице и прекине спирала лошег положаја Срба.

Милорад Додик насловна

„Позивам СДС, ПДП, НДП, ДНС, СП и друге политичке партије и удружења грађана српског народа у Сребреници да се окупимо око једног кандидата. Ово је кључно време у којем морамо да добијемо начелника из реда српског народа, јер на простору Сребренице живе већина Срби“, рекао је Додик, који је и предсдник СНСД-а.

Он је подсетио да је на ранијим изборима било неколико српских кандидата, што је омогућавало да прође јединствен бошњачки кандидат.

„Апелујем не само као председник СНСД-а, већ и као председник Републике Српске, да се окупимо око једног кандидата и фарсу која се стварала око Сребренице релативизујемо на оно што јесте сама истина о овој општини“, рекао је Додик.

Он је истакао да би се на тај начин омогућило и да се прекине спирала лошег положаја Срба у Сребреници, те стални притисци и наметање неке врсте одговорности, без обзира на чињеницу што су и Срби много страдали на том простору, скоро идентично као и Бошњаци.

„Кључно политичко питање Републике Српске и српског народа на предстојећим локалним изборима биће на који ћемо се начин окупити у Сребреници. У свим другим општинама можемо да евидентирамо политичке разлике, али овде не би смели да то учинимо и морамо по сваку цену да избегнемо да буде више кандидата из српског народа, као што је то било раније“, рекао је Додик.

Он је истакао да је за СНСД важно да буде на страни победе у Сребреници и да ту победу осигура са свим другима.

„У том погледу ћемо настојати да прихватимо најбољег кандидата из друге политичке партије, а исто тако да покушамо дати свог најбољег кандидата. Ништа није затворено са становишта воље СНСД-а. Ми само желимо да разговарамо на ту тему са свим другим политичким партијама“, рекао је Додик.

Он је позвао општинске органе свих српских политичких партија у Сребреници да да се договоре око тога, као и да се укључе и страначка руководства.

Извор: РТРС

Оставите одговор

Ваша адреса Е-поште неће бити објављена