Две посете Словачкој:ПОТПИСАН МЕМОРАНДУМ О ПАРТНЕРСТВУ

0 19

Ове јесени две делагације из општина Бајина Башта ишле су у Словачку. Најпре је делегација, у којој су били заменик председника општине Петар Петровић, члан Општинског већа Драган Стаменић, задужен за друштвене делатности и директор ЈКП „12. септембар“ Дејан Филиповић, боравила два дана у граду Партизанске поводом Дана те општине. Потом је делегација, коју је предводио председник МЗ Заглавак Видан Радовановић била три дана гост Месне заједнице Велики Рипљани из општине Тополчани.

– Боравак у граду Партизанске искористили смо за потписивања Меморандум о разумевању и успостављању партнерства између општина Бајина Башта и Партизанске. Њиме је предвиђено побољшање међусобних односа, пријатељства између градова и њихових грађана са нагласком на потребну узајамне неге просперитета и развоја. Сарадња ће се релизовати у више сегмената почевши од културно забавних, спортских, образовних, историјских, туристичких, еколошких до привредних – каже заменик председника општине Бајина Башта Петар Петровић.

Детаљ са потписивања уговора о партнерству  Фото: Дрина Инфо
Детаљ са потписивања уговора о партнерству Фото: Дрина Инфо

Поводом 79 година постојања општине Партизанске, осим делегације Бајине Баште, у посету су дошли и представници општина из Мађарске,Чешке и Хрватске.

На позив председника братимљене Месне заједнице Велики Рипљани из словачке општине Тополчани Јозефа Криштофа у госте им је ишла делација МЗ Заглавак, коју је предводио њен председник Видан Радовановић. У њој су били заменик председника општина Бајина Башта Петар Петровић и заглавачка мушка певачка група „Звуци Кадињаче“.

-Ишли смо заједно са представницима МЗ Сопотница из општине Пријепоља, која такође има сарадњу са Великим Рипљанима. Све трошкове одласка, боравка и повратка сносио је регионални фонд Европске уније за међудржавну сарадњу локалних самоуправа. Разменили смо искуства о раду месних заједница и договорили да проширимо међусобну сарадњу. Осим нас из Србије, у гостима су биле по две месне заједнице из Чешке, Пољске и Мађарске -в ели Видан Радовановић.

Делегација из Великих Рипљана по трећи пут доћи ће у Бајину Башту за време 25. Дринске регате.

Дрина Инфо

Оставите одговор

Ваша адреса Е-поште неће бити објављена