„Дан без аутомобила“ у Бајиној Башти

0 533

У оквиру обележавања Европске недеље мобилности општина Бајина Башта се прикључила великој кампањи многобројних градова Европе који учествују у овом програму. Завршни дан дан овог програма одвија се у четвртак, 22. септембра под називом „Дан без аутомобила“.

Европска недеља мобилности

Циљ акције „Дан без аутомобила” је да се скрене пажња на безбедност у саобраћају, као и на потребу смањења загађења из издувних гасова моторних возила.  Тим поводом биће организовано окупљање деце предшколског и школског узраста, као и младих из средњих школа и промовисање тема одрживе урбане мобилности, безбедности у саобраћају, здравих стилова живота, одрживог развоја, бициклизма, заштите природе и сличног.

За потребе ове акције у четвртак. 22. септембра од 7 до 24 биће за саобраћај затворена главна улица у Бајиној Башти од раскрснице са Светосавском до градског трга као и улица Браће Нинчић од раскрснице са улицом Рајка Тадића до раскрснице са улицом Војводе Мишића. С.Т.Ц. „Бајина Башта“ ће у то време на улици поставити кошаркашки обруч па ће поред вожње бициклом и шетње бити омогућено и играње кошарке.

Комисија за саобраћај Бајине Баште позива све суграђане да данас оставе своје аутомобиле и да користе алтернативне видове превоза попут јавног превоза, бицикли или пешачења.

Дрина Инфо портал

Оставите одговор

Ваша адреса Е-поште неће бити објављена