Вучић: Подриње за нас од изузетног значаја

1 293

Председник Александар Вучић изјавио је у Лозници да је Подриње део земље од изузетног значаја и поручио да ће приоритет државе у наредном периоду бити да у тај крај доведе инвеститоре, како би се смањила незапосленост, иначе највећи проблем тог краја.

Вучић је у Лозници разговарао са градоначелницима Лознице и Ваљева, као и председницима општина дуж тока Дрине – Осечина, Мали Зворник, Љубовија, Крупањ и Бајина Башта – и поручио да ће у путеве у том крају бити уложено више новца него икада.

Фото: mgsi.gov.rs
Фото: mgsi.gov.rs

Највећи проблем, указао је Вучић, иако је држава већ уложила много новца, али на чему ће сада да се ангажује, а он као председник може да помогне, јесте да се инвеститори привуку и дођу у тај крај, пре свега у два највећа града – Лозницу и Ваљево.

Оно што је забрињавајуће је висок степен незапослености у том крају, подвукао је Вучић и додао да ће се зато радити на путној инфраструктури, како би се привукли инвеститори.

„Верујем да неке мање инвестиције можемо да обезбедимо и за Мали Зворник и да обезбедимо бољу трговину и прелазак преко мостова, као и боље путеве“, рекао је Вучић.

На састанку је, додао је председник, било речи о новим путевима, јер је то оно што највише занима инвеститоре и поручио да ће у путеве у том крају ове и следеће године бити уложено више новца него икада.

„Не некад, када неко други дође на власт, када буде боље време. Сада је добро време, имамо новца у буџету. Овде само једна локална самоуправа има дефицит у буџету, остале немају“, нагласио је Вучић.

Додао је да се разговарало о помоћи болницама, о новцу за хитну службу у Крушику, решавању проблема водоснабдевања, за шта ће бити издвојено седам милиона евра, као и електроснабдевања.

Назначио је да је у Крупњу у првих шест месеци рођено више од 100 беба, што је више него целе прошле године, а захваљујући свему што је у Крупњу урађено у протеклом периоду и доласку „Џинсија“.

„Ово је и крај Србије у којем имамо највећи број дрвених ЕПС-ових бандера и разговарали смо и томе, даћемо хиљаде и хиљаде бетонских стубова, пре свега у љубовијска села, јер имамо проблем са напајањем струјом у читавом Подрињу“, навео је председник.

Најавио је да ће се наћи решење за пут према Лагатору, као и да ће се радити пут од Крупња према Малом Зворнику у дужини од 10,5 километара, као и тунел Љубовија – Осечина.

„Помоћи ћемо и увођење топлане на биомасу у Бајиној Башти. Све ћемо полако да решавамо“, закључио је Вучић.

Извор: Танјуг

1 коментар
  1. Bajinobastanin каже

    Znaci od svega obecanog za Podrinje, on ce Bajinoj Basti pomoci da uvede toplanu na Biomasu, hahahah da nije smesno bilo bi tuzno.Opet nista za BB i ovaj kraj Srbije,a i taj most ce se poceti graditi 2112 godine-mozda!

Оставите одговор

Ваша адреса Е-поште неће бити објављена