Вучић објавио победу, са више од два милиона гласова

0 367

Председнички кандидат Александар Вучић објавио је вечерас победу на председничким изборима, наводећи да је за њега гласало више од два милиона гласова.

„Веома сам поносан на чињеницу да смо добили огромно поверење и од три милиона и 700 хиљада људи, коначна процена је да смо добили око два милиона и 35.000 гласова“, рекао је Вучић на конференцији за новинаре у седишту странке, у првом обраћању по затварању биралишта у седишту странке, око 22.30.

sns-aleksandar-vucic-vucic-izborni-stab-izbori-foto-marina-lopicic-1491168701-1147727
Фото:Марина Лопачић

„Добио сам 12 одсто више гласова, око 430.000 гласова више него сви остали кандидати заједно“, рекао је лидер СНС-а и додао да је нестваран осећај добити толики број гласова у првом кругу.

Према његовим речима, СНС је обрадио 92 одсто узорка и 81 одсто бирачких места.

„Другопласирани је Јанковић са 16,2 одсто, трећепласирани Лука Максимовић са 9,4 одсто. Немамо гласове са КиМ, одакле очекујем више од 75 одсто гласова“, рекао је Вучић.

Новоизабрани председник Србије је нагласио да је веома поносан на чињеницу да је добио огроман број гласова у условима који су, каже, били све само не лаки.

„За нас је ово важан дан и важно је да се показало у ком смеру Србија жели да иде“, напоменуо је Вучић.

Србија је јака, Србија је снажна и биће још јача, рекао је Вучић и поручио да „морамо да верујемо у себе“.

Вучић је захвалио свим грађанима Србије, наводећи да је већински победио и у Новом Пазару, Тутину, Сјеници и у местима где већински живе Мађари.

„Посебно хвала Коцељеви, Дољевцу, Жагубици, свуда је преко 80 одсто гласова за нас. У местима Бласник и Сиге добили смо 95 одсто гласова“, рекао је Вучић.

Рекао је да ће нова влада бити формирана у наредна два месеца.

Извор: Агенције

Оставите одговор

Ваша адреса Е-поште неће бити објављена