ВЕШТАК ОДБРАНЕ: Муслимани из Сребренице страдали у пробоју

0 743

Вештак одбране Душан Павловић поновио је јуче на суђењу генералу Ратку Младићу пред Хашким трибуналом да је његова претпоставка да су муслимани из Сребренице масовно страдали у пробоју обруча Војске Републике Српске /ВРС/.

Сребреница

Реагујући на изјаву тужиоца, који се позвао на изјаве сведока који тврде да су муслимане заробили припадници ВРС, а потом их масовно погубили, Павловић је рекао да је правећи свој извештај знао за те изјаве сведока, али да је његова претпоставка да су муслимани масовно страдали у пробоју.

На примедбу тужиоца да је та Павловићева претпоставка „погрешна“, он је узвратио да „тужилац не може тврдити да је 100 одсто погрешна претпоставка да постоји могућност да су погинули у борби“.

„Ако је судско-истражна радња доведена до краја и ако је утврђено да су тако страдали, не спорим то уопште“, рекао је вештак одбране, реагујући на верзију догађаја коју му је изложио тужилац.

Павловић је, током унакрсног испитивања, остао при главном исказу који је дао у децембру прошле године да је при пробоју обруча око Сребренице у јулу 1995. године погинуло најмање 4.000 до 5.000 бораца такозване Армије БиХ и цивила, преносе београдски медији.

Након Павловића, одбрана генерала Младића пред судије је извела свог следећег сведока, полицајца из Приједора Милу Матијевића, који ће исказ наставити сутра.

Извор: Срна

Оставите одговор

Ваша адреса Е-поште неће бити објављена