„БИТКА ЗА КУР САЛОН“:Одржан састанак Удружења грађана, Града, државне Агенције и правобранилаштва

0 709

29.01.2016. године, на заједничку иницијативу Градске управе Лозницед и осам Удружења грађана из Бање Ковиљаче, одржан је састанак коме су присуствовали и представници Агенције за лиценцирање стечајних управника, која формално правно има право али и обавезу да води рачуна о објектима ХТП-а, међу којима је и Кур салон.

Кур салон

Састанку је присуствовао и државни правобранилац ради појашњења ситуације око власништва над објектима, као и око судског спора који је тренутно у току. Агенцију је заступала Татјана Гајић, а састанку је присуствовао и Предраг Манојловић, стечајни управник, задужен за ХТП-до 1.1.2016. године.

После констатовања катастрофалног стања до којег је доведен Кур салон, али и остали објекти у бањском парку, донет је закључак да се хитно пронађе решење где би град Лозница и грађани преузели на себе трошкове санације, а Агенција обезбедила неопходне дозволе, с обзиром на то да се поменута Агенција изјаснила да не поседује средства за обнову.

Грађани очекују конкретна дела већ наредне недеље, а оно што је охрабрујуће је да су сви на истом становиштву да се Кур салон спасе. Поражавајуће је то што су Удружења морала иницирати медијски и на сваки други начин решење овог проблема, а овај исти састанак је могао бити одржан и пре пар година уз мало залагање надлежних, како би Кур салон и други објекти били сачувани.

Извор:  www.banjakoviljaca.org

Оставите одговор

Ваша адреса Е-поште неће бити објављена