БАЈИНА БАШТА: Скупштина у среду о престанку рада Дирекције и плановима генералне регулације

0 432

4. седница Скупштине општине Бајина Башта је заказана за среду 30. новембра. Пред одборницима локалног парламента наћи ће се на разматрању Одлука о престанку рада, постојања и брисању ЈП Дирекција за изградњу „Бајина Башта“, одлуке о усклађивању пословања ЈП „12. септембар“ и ЈП „ББ Терм“ као и већи број одлука о изменама и допунама Плана генералне регулације.

Општина Бајина Башта

Предлогом одлуке о престанку рада Дирекције за изградњу предвиђено је да са 1. децембром и престанком рада и постојања овог јавног предузећа сва права, обавезе и послови настали у име Дирекције у целини прелазе на општину Бајина Башта.

План је да се на овој седници изврши усклађивање оснивачких аката јавних предузећа са новим Законом о јавним предузећима а пред одборницима ће се наћи и измене програма пољопривреде. Скупштини су упућени и предлози за измене и допуне Плана генералне регулације Бајине Баште, Плана генералне регулације Калуђерских Бара и Плана генералне регулације Соколине на Тари.

Скупштина општине Бајина Башта ће се на седници у среду изјаснити и  оуспостављању сарадње са општином Херцег Нови у Црној Гори.

Дрина Инфо

Оставите одговор

Ваша адреса Е-поште неће бити објављена