Бајина Башта на Међународном сајму туризма у Београду

0 439

На овогодишњем 40. Међународном сајму туризма у Београду који траје од 22. до 25. фебруара, Бајина Башта ће свој промотивни штанд од 66 квадрата имати у хали 4 у оквиру штанда Туристичке организације регија Западне Србије.

Фото: Промо
Фото: Промо

Као што је била пракса и претходних година на штанду Установе Спортско-туристички центар „Бајина Башта“ заједно ће наступати сви најзначајнији туристички субјекти са територије Бајине Баште а посетиоце штанда очекују бројне новости и изненађења.

На једном месту посетиоци ће током сајма имати прилику да виде најновију понуду Националног парка Тара, свих туристичких агенција из Бајинe Баште, хотела и категорисаног приватног смештаја, да пробају најпознатије брендове ракија из овог краја, као и да се упознају са могућностима за бројне активности у природи које пружа ова дестинација.

Sajam turizma naslovna
Прошлогодишњи Сајам туризма у Београду Фото: Дрина Инфо

Посетиоце штанда Бајине Баште очекује велики број нових промотивних материјала од којих је назначајнији заједнички каталог дестинације који своју премијеру има на овом сајму, затим све информације на једном месту, презентације манифестација и смештајних капацитета као и дегустације бајинобаштанских специјалитета.

Штандом Бајине Баште доминира фотографија Дринске регате а на великом лед екрану ће бити презентовани бројни видео снимци који показују широку туристичку понуду дестинације Тара Дрина Бајина Башта.

„Првог дана Београдског сајма, после званичног отварања, са посетиоцима нашег штанда дружиће се чланови једне од група која ће наступати на овогодишњем Мост Фесту. Ово ће бити почетак званичног представљања извођача који ће бити део музичког програма Дринске регате.“ каже Синиша Спасојевић из Спортско-туристичког центра „Бајина Башта“

Фото: Промо
Фото: Промо

„Сајамска конференција за медије поводом Дринске регате заказана је за суботу, 24. фебруар у 14 часова, у централном делу штанда Туристичке организације регија Западна Србија. Том приликом ће бити представљен програм јубиларне 25. Дринске регате и јавности презентовано шта нас све очекује у јулу у Бајиној Башти. Премијерно ће бити приказан и промотивни видео манифестације, представљене званичне мајице 25. Дринске регате као и штампани материјал са обавезним упутствима за све учеснике регате који је ове године детаљно усаглашен са представницима Одсека за инспекцијске послове безбедности пловидбе Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре.“

„Истог дана биће организована промоција још једне бајинобаштанске манифестације која поред туристичког има и велики културни значај како за наш регион тако и за целу Србију. Реч је о Башта Фесту – интернационалном фестивалу кратког играног филма који своје место већ налази и у међународним оквирима. На конференцији за медије која ће у суботу почети у 14.30 говориће глумац Јован Јелисавчић који је оснивач и директор фестивала, глумица Маја Шуша, оснивач и уметнички директор фестивала, редитељ Никола Љуца – селектор фестивала и глумац Славен Дошло који је промо лице Башта Феста.“ – највљује Спасојевић.

Поред сталних излагача на штанду Бајине Баште ове године ће се представити и бројни нови приватни смештајни капацитети који су у последње време изграђени у граду у Подрињу а својом архитектуром дају један нови квалитет туристичкој понуди ове општине.

Овогодишњи Сајам туризма одржава се под слоганом “Одмор те чека”, а Грчка је земља партнер. Упоредо са сајмом туризма одржавају се и сајмови сувенира, вина и угоститељске опреме. Цена појединачне улазнице за Сајам туризма је 300 динара.

Дрина Инфо

Оставите одговор

Ваша адреса Е-поште неће бити објављена