БАЈИНА БАШТА: Концерти, представе и поклони поводом Дана државности Србије

0 369

Бајина Башта низом дешавања обележава предстојећи Дан државности Србије а у част празника биће одржан и Сретењски концерт. Концерт организује Установа Култура 15. фебруара у 19 часова. Публици у Бајиној Башти тад ће се представити Бојана Пековић са гуслама, професор Никола Пековић са хармоником и професор Александар Јаковљевић на виолончелу. Овом приликом професор Радослав Премовић ће одржати Сретењску беседу.

Сретењски концерт

Бојана (19) и Никола (24), широј публици познати као победници трећег серијала „Ја имам таленат“, одрасли су, како кажу, уз епске песме које им је пред спавање говорио отац и касније се посветили традицији. Никола Пековић је освајао бројне награде у свету. Бојана је такође играла и улогу Србије у мултимедијалном спектаклу Иване Жигон под називом „Стојте галије царске“  поводом обележавања стогодишњице Првог светског рата.

Као део обележавања Дана државности 14. фебруара ће у биоскопу бити одржана представа „Сине не дирај ми сабљу“ посвећена животу и делу војводе Петра Бојовића. Представа је у извођењу библиотеке „Јован Томић“ из Нове Вароши. Такође током празничних дана 15. и 16. фебруара у част Дана државности Србије сви посетиоци Туристичког инфо центра у Бајиној Башти добиће пригодне поклоне а на видео-биму биће репродуковани садржаји везани за Дан државности и историју Српске револуције. Овим поводом припремљен је и велики број разноврсних сувенира са мотивима из српске историје и српским националним симболима.

Дрина Инфо

Оставите одговор

Ваша адреса Е-поште неће бити објављена