БАЈИНА БАШТА: Изложба фотографија посвећена патријарху Павлу

0 1.199

У галерији Установе „Култура“, 9. новембра у 19 часова биће отворена изложба фотографија посвећена патријарху Павлу. Изложбом се обележава датум када се упокојио патријарх Павле и подсећа на јеванђелске врлине које је у себи носио и према којима је живео. Аутор изложбе је Ненад Срећковић, вероучитељ из Бајине Баште.

plakat
Фото: Промо

„Патријарх Павле је боравио у нашем крају, као сабрат манастира Раче, од 1949. до 1955. године. Одатле идеја да изложба буде њему у част.“  – каже аутор изложбе, Ненад Срећковић.

У склопу изложбе, у понедељак, 13. новембра у 19 часова биће приређено музичко вече ученика ОШ „Свети Сава“ из Бајине Баште, а у среду, 15.11. у 19 часова биће представљена књига „Задужбине Косова и Метохије“.

Током трајања изложбе, прикупљаће се прилози у виду школског прибора и слаткиша за децу са Косова и Метохије. У сарадњи са студентском хуманитарном организацијом „Осмех на дар“ пакетићи ће бити допремљени деци на Космету. Прилоге можете оставити у галерији Установе „Култура“. Радно време Галерије је радним данима од 10 до 15 и од 17 до 21 час.

Дрина Инфо

Оставите одговор

Ваша адреса Е-поште неће бити објављена