БАЈИНА БАШТА: Изложба Ненада Марића у градској галерији

0 356

У среду, 9. августа, у галерији Установе „Култура“ у Бајиној Башти отвара се изложба фотографија и видео радова Ненада Марића. На изложби под називом „Место које волим“ публици ће бити представљене фотографије и видео материјали са дестинације Тара Дрина Бајина Башта. Отварање је заказано за 20 часова.

20374773_1134955503306125_4732149811142422016_n

Ненад Марић је у фотографским и туристичким круговима у Србији  познат по изузетним фотографијама и видео материјалима који на најлепши начин показују лепоте Србије. Највећи део његових слика су предели Бајине Баште као и западне Србије и средњег Подриња. Бројне Марићеве фотографије су већ коришћене у промотивним материјалима Бајине Баште и Западне Србије а више његових снимака користила је и Туристичка организација Србије у својим промотивним кампањама.

Поред видео радова и фотографија биће изложени и јединствени прозори кроз које се виде мотиви са ауторових слика. Реч је о прозорима који су рађени по узору на традиционалне прозоре који се могу видети у селу Заовине на планини Тари. Прозори су мало изокренуте перспективе са фотографијама пејзажа Западне Србије где доминира планина Тара.

„Циљ ове изложбе је да поред приказивања на интернету и на овај начин и у великом формату представимо све лепоте нашег краја пре свега суграђанима али и туристима и гостима Бајине Баште.“ – каже за Дрина Инфо Ненад Марић, аутор изложбе.

Изложба „Место које волим“ биће отворена до краја августа.

Дрина Инфо

Оставите одговор

Ваша адреса Е-поште неће бити објављена