БАЈИНА БАШТА: Гагићи прославили „златну свадбу“

0 20

У изузетно лепом амбијенту хотела Турист у минулом месецу 2017. године Слободан (72) и Здравка (66) Гагић из Пилице прославили су „Златну свадбу“, 50 година брака. Све се одвијало у кругу уже породице, синова, снаха, унучади и неколико пријатеља. Уз честитке, пригодне поклоне и вечеру, Гагићи су прославили брачни јубилеј.

Прослава "златне свадбе"  Извор: Дрина Инфо
Прослава „златне свадбе“ Извор: Дрина Инфо

– Слободан ми је ово славље обећао још пре неколико година. Пошто зна да се шали, нисам била сигурна да ће то и урадити. Никад ме није ни у чему преварио па ми је драго што је испунио обећање – каже његова животна сапутница Здравка.

Двоје младих из Пилице загледали су се једно у друго и за кратко време постали супружници. Он је имао 22 године, она свега 16 када су 1967. године постали брачни пар.

– У то време са 22 године важио сам за зрелог момка, док је Здравка била малолетна. Морали смо вадити потврде и одобрења за ступање у брак. Ја сам је запазио на једном вашару у Пилици, после сам јој долазио у чобане пре него што се удала за мене – вели Слободан, треће дете од њих петоро у породици Гагић.

Гагићи са унуцима на прослави "златне свадбе"
Гагићи са унуцима на прослави „златне свадбе“

Слободан је положио возачки испит и стекао право да вози камион и аутобус. На почетку радног века био је три године возач Вихора из Братунца. Потом је осам година провео у бајинобаштанском Таратрансу возећи камион по многим европским и азијским земљама. Са поносом истиче да је био у 50 земаља. Следећих 20 година возио је аутобус у Ракети из Бајине Баште, последњих 11 прово је на месту диспечера у том предузећу. Здравка је од првог дана била домаћица, гајила синове Небојшу и Будимира, бринула се о кући, обављала све сеоске послове заједно са свекром и свекрвом.

– Кад год је могао, Слободан ми је помагао. Имали смо и сад имамо разумевање, поверење и међусобно поштовање. Уз љубав, то је најбитније за стабилан брак. Удала сам се млада, нисам се никад покајала. Гледала сам Слободанове родитеље као моје до смрти. Данас би то мало ко чинио. Хвала Богу дочекали смо да имамо од Небојше унуке Луку и Филипа, од Будимира унуку Сару. Захвални смо на томе и нашим снахама. -истиче Здравка.

Гагићи живе у породичној кући у Пилици. Гаје краву, овце, брину о Небојшиним синовима. Унука Сара је у Београду на Филолошком факултету.

-Син Небојша кренуо је мојим путем. Већ 20 година је возач аутобуса у Ракети. Будимир ради, као мајстор, у Хидроелктрани „Бајина Башта“. Шта да кажем, срећни смо и задовољни досадашњим животом. Нека само овако потраје – каже Слободан Гагић.

Дрина Инфо

Оставите одговор

Ваша адреса Е-поште неће бити објављена