ТУРНИР ЗА ДЕСПОТА: Лекција из хуманости!

0 1.002

У суботу је у Спортској хали одржан хуманитарни турнир за Деспота, уз учешће 13 екипа ученика О.Ш. „Рајак Павићевић“. У заиста лепом амбијенту, после неколико сати фудбала, дошло се и до финалне утакмице где су ученици 8. разреда победили екипу 7-3 и тако освојили овај турнир. Наравно да  је резултат у потпуно другом плану, у односу на овај заиста хуман гест наших школараца. Сами су се организовали, куцали на разна врата, и успели да, колико-толико, помогну другу Деспоту.

Победници турнира
Победници турнира

– Посебну захвалност дугујемо С.Т.Ц. „Бајина Башта“ који су нам уступили халу, затим штампарији IDS clip art за штампу плаката и диплома и наравно свима онима који су на било који начин помогли ову акцију. Хвала и свим другарима који су узели учешће на турниру и наравно наставницима Драгану Радовановићу и Драгану Јовановићу који су судили у 10 од 12 мечева. Захвалност дугујемо и ФК Слога и тренеру Дејану Тимотијевићу. На турниру смо прикупили укупно 29.500 динара од чега је 10.600 динара прикупљено на трибинама а остатак су дали сами учесници турнира.- каже Вук Јелисавчић, један од ученика који су учествовали у организацији турнира.

turnir
Сви учесници турнира

У целој овој хуманој акцији, која је за сваку похвалу и подршку, остаје један велики знак питања. Сви они који су у суботу били у хали видели су, поред учесника турнира и њихових другара, и једну тужну слику. А то смо ми, одрасли. Где су били одрасли? Зашто је само мали број наших суграђана подржао ову акцију? Зашто је само неколико просветних радника било присутно у хали? Где је нестала хуманост?

Капа доле деци за ово што су урадили и очитали велику лекцију одраслима. А за све остале један велики знак питања!

Дрина инфо портал 

Оставите одговор

Ваша адреса Е-поште неће бити објављена